Vluchtelingen wereldwijd in cijfers

In 2021 zijn er weer meer mensen op de vlucht dan ooit. De VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR becijferde dat er 89,3 miljoen mensen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. De laatste drie jaren werd dat trieste record telkens verbroken. Het aantal mensen dat op de vlucht is, is bijna verdubbeld vergeleken met 2010. Bijna 6,9 miljoen Syriërs zijn inmiddels hun land ontvlucht (6.848.845). 41% van de vluchtelingen is jonger dan 18 jaar. 83% van de vluchtelingen wereldwijd wordt opgevangen in een ontwikkelingsland. 72% wordt opgevangen in een buurland.
placeholder

 Vluchtelingen in getallen

VluchtelingenWerk Nederland brengt jaarlijks de publicatie ‘Vluchtelingen in getallen’ uit. De publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de meest actuele cijfers uit openbare bronnen over vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, Europa en wereldwijd. Zo is informatie van de IND, het COA, het CBS, Eurostat en UNHCR in één document terug te vinden.

Geef misinformatie in het asieldebat geen kans, help mee

VluchtelingenWerk komt op voor de belangen van vluchtelingen in Nederland. Dat doen we onder andere door gevraagd en ongevraagd de publieke discussie te voeden met de juiste cijfers en informatie. Jouw steun is onmisbaar voor ons werk. Help mee en doe een gift.
Ja, ik help mee!