placeholder

Nieuws en Kennis

Zoek je cijfers over vluchtelingen, het laatste nieuws, gratis lespakketten of heb je een vraag? Dan ben je bij ons aan het goede adres.
placeholder

Gratis lespakketten

Wij bieden gratis lespakketten voor het onderwijs. Ook bieden we de mogelijkheid op school een vluchteling uit te nodigen voor een voorlichting.

Bekijk onze lesmaterialen

Veelgestelde vragen

We komen op voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. Daar hoort ook bij dat we antwoorden geven op veelgestelde vragen. Hoe is de asielprocedure geregeld? Hoe zit het met inburgering? Wat zijn vluchtelingen, asielzoekers en statushouders? En hoe zit het met asielzoekers uit zogenoemde 'veilige landen'?

We geven antwoord op alle veelgestelde vragen
placeholder
In de (sociale) media en in de politiek wordt van alles gezegd en geschreven over asielzoekers en vluchtelingen. Het is belangrijk dat in de discussies de goede cijfers worden gebruikt.

Cijfers over vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland brengt jaarlijks de publicatie ‘Vluchtelingen in getallen’ uit. De publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de meest actuele cijfers uit openbare bronnen over vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, Europa en wereldwijd.

Belangrijke cijfers over vluchtelingen in infographics