Nodig een vluchteling uit

Spreek jij wel eens met je leerlingen over vluchtelingen, bijvoorbeeld naar aanleiding van het nieuws? Wat denkt jouw klas over oorlog, onderdrukking en vluchten? Een leerzame en boeiende manier om leerlingen persoonlijk kennis te laten maken met een vluchtverhaal, is door dit verhaal te laten vertellen door een vluchteling.
placeholder

Nodig in jouw klas een vluchtelingvoorlichter uit. Tijdens een gastles luisteren jullie naar het persoonlijke verhaal van iemand die zelf gevlucht is. Een vrijwilliger van VluchtelingenWerk verzorgt de omlijsting en leidt het gesprek. Ontmoetingen op scholen worden georganiseerd voor zowel leerlingen op basisscholen en middelbare scholen als studenten in vervolgonderwijs. Je kunt ons uitnodigen via bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl.

Doel van deze ontmoeting in de klas:

  • Begrip van leerlingen voor de vluchtelingenthematiek bevorderen;
  • Vooroordelen wegnemen.

Ter voorbereiding, verdieping en discussie is er kosteloos een toolkit voor docenten verkrijgbaar met daarin een verzameling van documentaires, voorstellingen, boeken en websites.

Online

Tijdens de pandemie hebben we allerlei mogelijkheden ontwikkeld om online onze voorlichting te geven. Ook live via het beeldscherm komen de verhalen binnen en komt het gesprek op gang. Bekijk de informatiefolder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele reacties van leerlingen van een middelbare school