Onze campagnes

VluchtelingenWerk wil het draagvlak voor vluchtelingen vergroten. Daarom voeren we regelmatig campagne. Hieronder een greep uit onze campagnes.
placeholder

Bakkie doen?

Waarom is een ‘simpel’ bakkie koffie drinken met elkaar zo waardevol? We merken dat vluchtelingen veel behoefte hebben aan contact met Nederlanders. Dat geeft hen een gevoel van erbij horen en mee mogen doen. Ook willen ze graag de Nederlandse taal oefenen. Hoe kan dat beter dan met een kopje koffie in de hand? Daarom schenken vluchtelingen op Wereldvluchtelingendag kopjes koffie en delen ze hun verhalen met voorbijgangers. 

Terugblik Bakkie Doen? 2021

 

Verkiezingen

Een land van angst en wantrouwen? Of kiezen we voor medemenselijkheid en vertrouwen? VluchtelingenWerk Nederland gelooft in een samenleving waarin mensen rekening houden met elkaar - dus ook met vluchtelingen! In onze verkiezingscampagnes vragen we Nederlanders om hun droom uit te spreken over het land waarin zij willen wonen en vestigen we de aandacht op de vluchteling-vriendelijkheid van politieke partijen.

Zo legden we bij de Tweede Kamer verkiezingen 2021 de verkiezingsprogramma's langs de politieke meetlat. Hoe kijken partijen bijvoorbeeld aan tegen het opvangen van mensen uit overvolle vluchtelingenkampen als kamp Moria? Wij zochten het allemaal uit en lanceerden de online en offline campagne 'Maak geen verschil met je stem!'

#500kinderen

In 2020 startten we Samen met Defence for Children en Stichting Vluchteling de actie #500kinderen. Daarmee roepen we de Nederlandse overheid op om 500 van de 5.000 alleenstaande kinderen uit de Griekse kampen over te nemen. Onze actie maakt veel los. Meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten sluit zich, op ons verzoek, aan bij de coalitie van welwillende gemeenten en steunen onze oproep. Ook laten onder andere kerken, artsen, partijprominenten en bekende Nederlanders van zich horen. En meer dan 100.000 Nederlanders tekenen onze petitie! Op de dag van de petitieoverhandiging zetten we 500 lege witte stoelen op het Plein in Den Haag, om de 500 kinderen te symboliseren.