Vacature, 14 maart 2019

Voorlichter met een vluchtelingachtergrond

‘Je spreekt wel eens vluchtelingen, maar dan vraag je niet naar het verhaal erachter. Je weet niet of dat gevoelig ligt. Het is indrukwekkend en inspirerend om het verhaal van Ines te horen.’

Vind je het belangrijk dat mensen begrijpen wat het betekent om vluchteling te zijn?  Wil je graag je eigen ervaringen als vluchteling delen? Word voorlichter bij Project Bekend maakt Bemind!

Veel mensen hebben geen idee hoe het is om te vluchten. Als voorlichter vertel je je persoonlijke verhaal bij jongeren op scholen, bij (sport)verenigingen, bedrijven en diverse organisaties. Op deze manier wil VluchtelingenWerk kennis over en begrip voor vluchtelingen vergroten. Dit doe je niet alleen, maar samen met een Nederlandse vrijwilliger met wie je een voorlichtingsteam vormt. Samen geven jullie presentaties en gaan jullie in gesprek met de groep.  VluchtelingenWerk heeft diverse ondersteunende materialen die jullie kunnen gebruiken. Lijkt dit je leuk om te doen? Meld je aan!

Dit levert het je op

  • Boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk.
  • Volop ruimte voor je eigen ontwikkeling en het opdoen van werkervaring.
  • Prettig team onder begeleiding van een beroepskracht.
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei cursussen te volgen.
  • Reis- of onkostenvergoeding.

Wat heb je nodig om voorlichter bij Bekend maakt Bemind te worden?

Je vindt het leuk om voor een groep te staan en kunt jezelf goed presenteren. Belangrijk is dat je Nederlands voldoende is om je eigen verhaal goed over te brengen. Je hebt een flexibele instelling en bent bereid om naar verschillende locaties in Oost-Nederland te reizen. En je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag.

Interesse?

Meld je nu aan of stel je vragen via bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Na het verhaal van Ines  konden de studenten vragen stellen. “Wat vind je het leukst aan Nederland?”, vraagt iemand. “Bloemen, de natuur en lekker kaas eten,” zegt Ines.

Lees hier meer over Ines ervaringen als voorlichter