Vacature, 9 april 2018

Klassenassistent

‘Ik doe dit nu al bijna drie jaar en het helpen en enthousiasmeren van de cursisten geeft mij elke keer weer veel plezier.’

Sta je open voor nieuwe internationale contacten waar je zelf ook nog iets van opsteekt? Heb je wellicht ervaring in lesgeven of wil je dit graag opdoen? Dan zoeken we jou!

Als klassenassistent begeleid je cursisten tijdens  inburgeringslessen. Je bent ondersteunend aan de docent, dus niet zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de les. In kleine groepjes of één-op-één ga je aan de slag met opdrachten en motiveer je vluchtelingen om Nederlands te (durven) spreken. Op deze manier help je vluchtelingen vooruit.

Dit levert het je op

  • Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.
  • Prettig team onder begeleiding van een beroepskracht.
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei cursussen te volgen.
  • Reis- of onkostenvergoeding.

Wat heb je nodig om klassenassistent te worden?

Als klassenassistent beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je haalt plezier uit het stimuleren en motiveren van cursisten, individueel of in kleine groepjes. Je kunt helder informatie overbrengen, bent geduldig en respectvol en je kunt improviseren. Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar, het liefst voor een periode van een jaar. Van al onze medewerkers vragen wij een Verklaring omtrent Gedrag.

Interesse?

Meld je nu aan via ons aanmeldformulier.

‘Maar ik ben wel streng, vaak strenger dan de docent, zeggen de cursisten. Ik wil dan ook graag dat iedereen een mooie en veilige toekomst in Nederland kan hebben en daar moet je wel voor werken.’  

Lees hier meer over Pariya’s ervaringen als klassenassistent

Let op: dit is een standaard functieomschrijving, de inhoud kan per locatie afwijken.