Vacature, 23 juli 2019

Taalcoach Apeldoorn

‘Ik hou erg van taal en vind het leuk om hiermee bezig te zijn. Het is ook heel zinvol werk om te doen, taal is zó belangrijk! ’

Is taal zeg maar echt jouw ding? Heb je beperkt tijd, maar wil je je toch graag inzetten voor vluchtelingen? Ben je nieuwsgierig en wil je zelf graag kennis maken met een andere cultuur?  Word taalcoach!

Als taalcoach koppelen we je aan een vluchteling. Dat doen we op basis van jullie beide voorkeuren. Ongeveer twee uur per week gaan jullie samen aan de slag om op een praktische manier de  Nederlandse taal te oefenen. Dit kan thuis zijn, in de bibliotheek, maar ook in een winkel tijdens het boodschappen doen. Hiermee verbetert niet alleen het Nederlands, maar vergroot je ook de zelfredzaamheid. Vind jij het een uitdaging om dit op een creatieve manier aan te pakken? Dan is dit echt iets voor jou!

Dit levert het je op

  • Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.
  • Prettig team onder begeleiding van een beroepskracht.
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei cursussen te volgen.
  • Reis- of onkostenvergoeding.

Wat heb je nodig om taalcoach te worden?

Als taalcoach moet je goed zelfstandig kunnen werken. Ook heb je een zekere mate van flexibiliteit en geduld nodig. Dat je op een respectvolle manier omgaat met cultuurverschillen spreekt voor zich. We zien het liefst dat je minimaal een jaar gedurende twee uur per week beschikbaar bent. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag.
Interesse?

Meld je nu aan via het aanmeldformulier. 

‘Ik vind het ook het boeiend om iets te horen over hun deel van de wereld, over hun land, over wat ze hebben meegemaakt. Je leest er over in de krant, maar het is toch anders als je het van hen persoonlijk hoort. Ik leer hier ook van, ik doe dit werk niet alleen voor hen, maar ook voor mezelf.’ vertelt Jelly.

Lees hier meer over Jelly's ervaringen als taalcoach.

Natalie is naast haar studie ook taalcoach bij VluchtelingenWerk. Elke week bezoekt ze Mais om met haar Nederlands te oefenen.