Open azc dag 2022

De Open azc dag op zaterdag 24 september trok 12.000 bezoekers naar de ruim zestig opvanglocaties/asielzoekerscentra in heel Nederland. Bekijk de terugblik-video.

Landelijke Open azc dag 2022

Een prima opkomst gezien het slechte weer, waardoor veel activiteiten naar binnen waren verplaatst. Het mocht de pret niet drukken want de sfeer zat er op de meeste locaties goed in. Ook bij de bewoners die hapjes serveerden, muziek maakten, uitleg gaven over hun taalles en veel meer.

Bezoekers kregen uitleg hoe de asielprocedure werkt en konden een kijkje nemen in de taalklassen, sport- en recreatieruimtes en soms een woonunit. De open dag draait om ontmoeting en begrip voor elkaar. Dat is zeker gelukt. Lees ook het verslag van de open dag in azc Grave waar het Iraanse DJ-duo de Vessbroz, een van onze ambassadeurs, zorgden voor een gezellige en muzikale middag.

Lees het sfeerverslag
placeholder
placeholder

Leven in een azc: 'Soms leek het alsof de wereld mij vergeten was'

Twee jaar geleden woonde Amjad (24) nog in een azc, tegenwoordig werkt hij er als vrijwilliger voor VluchtelingenWerk. 'Door mijn eigen ervaringen en mijn huidige werk, weet ik hoe belangrijk de Open azc dag is. Asielzoekers zien die dag dat mensen buiten de muren hen niet vergeten zijn. Daardoor voelen zij zich meer mens.' In dit interview vertelt Amjad over zijn periode in het azc.

Wat weet jij al over het leven in een azc?

Ben je benieuwd wat je weet over het leven in een asielzoekerscentrum? In deze quiz met 8 vragen test je je kennis. 

Doe de quiz!

​Open azc dagen in voorgaande jaren

placeholder

Video: Open azc dag 2020

Bekijk de terugblik van 2020
placeholder

Video: Open azc dag 2019

Bekijk de terugblik van 2019
placeholder

Video: Open azc dag 2018

Bekijk de terugblik van 2018