Ouders en Kinderen

Bijna 40% van de vluchtelingen die in Nederland aankomen zijn onder de achttien jaar. Een deel van deze kinderen en jongeren verblijven met hun ouders in AZC’s en later in de gemeenten. Ook voor hen willen we er zijn. Lees hieronder meer over de mogelijkheden en projecten in uw gemeente.
placeholder

Op adem komen met Time4You

Kinderen en tieners krijgen natuurlijk van alles mee van hun vlucht en alle spanningen daaromheen. Door het programma Time4You bieden we vluchtelingenkinderen ondersteuning zodat ze op adem kunnen komen. Ze krijgen handvatten om sterker in hun schoenen te staan op een AZC. De kinderen krijgen tijdens zogenoemde ‘Time4You’s’ bijvoorbeeld uitleg over wat er gebeurt in de asielprocedure of het leven in Nederland.

Kindervakantieweken

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan vijfentwintig jaar kindervakantieweken voor vluchtelingkinderen én voor eenoudergezinnen. We bieden verschillende soorten vakanties aan. Denk hierbij aan een kindercampingvakantie, chillvakantie of een speciale meidenweek. Tijdens de vakantie organiseren we allerlei spelletjes en sporten, waterfun, picknicks en er is genoeg ruimte voor gezelligheid en plezier. Zo bieden we even ontspanning en is er wat afleiding van alle spanningen.

Spel aan huis

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland wil graag de ontwikkelingskansen van vluchtelingenkinderen vergroten. Daarom voert ze in verschillende gemeenten het Spel-aan-Huis Project uit, gefinancierd door het Oranje Fonds. Binnen dit project wordt opvoedingsondersteuning geboden in de vorm van spelbegeleiding aan vluchtelingengezinnen met kinderen tussen de 1 en 6 jaar.