Participatie

Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk aan het werk. Zo bouwen zij aan een zelfstandige toekomst en draaien ze volop mee in de maatschappij. Maar hoe pak je dat aan als je de Nederlandse arbeidsmarkt niet kent en je diploma’s niet worden erkend? VluchtelingenWerk biedt speciaal opgeleide coaches en projecten die gericht zijn op werk, waarmee we de vluchteling goed voorbereiden op een werk(ervarings)plek.
placeholder

Participatiecoaches

VluchtelingenWerk zet zich in om vluchtelingen aan de slag te helpen. We werken met vrijwillige participatiecoaches die:

  • Vluchtelingen begeleiden om hun sociaal en maatschappelijk netwerk uit te breiden.
  • Samen met de vluchteling een CV opstellen, vacatures beoordelen en leren solliciteren in deze markt.
  • Vluchtelingen koppelen aan leer-werktrajecten, vrijwilligerswerk of stages; zie deze pagina met arbeidskansen voor vluchtelingen.

Project VIP2

In ca. 10 gemeenten voeren we het project VIP uit, Vluchtelingen Investeren in Participeren. Met het project VIP2 brengen we vluchtelingen een stap dichterbij de arbeidsmarkt door middel van training, persoonlijke begeleiding en een praktijkervaringssplaats. Ook in uw gemeente kan dat. Neem dan contact op met Melissa Cooke, via mcooke@vluchtelingenwerk.nl. 

Masoud, zijn joboach en werkgever laten zien hoe VIP in de praktijk werkt