Participatiecoach VIP

placeholder

Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP)

Zoek je zinvol (vrijwilligers)werk? Vluchtelingen ook! Wil je je inzetten om vluchtelingen voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt? Meld je dan aan als participatiecoach!

Als participatiecoach koppelen we je aan één of meerdere vluchtelingen. Je begint met een uitgebreide intake waarin de wensen en doelen van de vluchteling in kaart gebracht worden. Vervolgens nemen jullie allebei deel aan de VIP training (10 bijeenkomsten, 1 dagdeel per week). Daarin is o.a. aandacht voor cv’s, sollicitatiegesprekken, netwerken, pitchen en hoe je stage of vrijwilligerswerk kunt vinden. Je coacht tijdens de training en ondersteunt bij het zoeken naar een plek voor praktijkervaring. Daarnaast werken jullie samen aan een ontwikkelplan en onderzoeken jullie samen de praktische haalbaarheid van de wensen en doelen. In een concreet stappenplan werken jullie ze verder uit. Na de training volgt de praktijkfase waarin jullie wekelijks contact over de voortgang hebben. Die voortgang houd je ook bij in een digitaal dossier (VVS).  In totaal duurt een traject ongeveer 6 maanden. Vind jij het een uitdaging om hier op een creatieve manier mee aan de slag te gaan? Dan zoeken wij jou!

Dit levert het je op

  • In de eerste plaats uitdagend en zinvol werk.
  • Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.
  • Prettig team onder begeleiding van een beroepskracht.
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei cursussen te volgen.
  • Reis- of onkostenvergoeding.

Wat heb je nodig om participatiecoach te worden?

Als participatiecoach moet je goed zelfstandig en in teamverband kunnen werken. Je bent geduldig, empathisch en hebt doorzettingsvermogen. Je legt makkelijk contact, zowel met vluchtelingen als met werkgevers, en je kunt duidelijk maar eenvoudig uitleg geven.  Kennis van de lokale arbeidsmarkt is een pre. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar. Uiteraard verwachten wij een respectvolle houding ten opzichte van cultuurverschillen en een integere omgang met vertrouwelijke informatie. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag.

Interesse?

Meld je nu aan of stel je vragen via mcooke@vluchtelingenwerk.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

‘Ik begeleid nu vijf vluchtelingen en al hun doelen zijn verschillend. De een heeft jarenlang ervaring in de ICT en wil niets liever dan weer aan de slag in dat vakgebied. De ander is goed met zijn handen en techniek: voor hem hebben we een meeloopdag bij een autospuiterij in de buurt geregeld.’

Lees hier meer over Tessa's ervaringen als participatiecoach bij VIP.

Let op: dit is een standaard functieomschrijving, de inhoud kan per locatie afwijken.