Project, 2 september 2021

Plan Einstein

Plan Einstein is een project in Utrecht, waarbij samen leven, samen leren en samen werken centraal staan.
placeholder

Plan Einstein is er voor bewoners van het azc en voor wijkbewoners

Plan Einstein is dé plek waar mooie ontmoetingen plaatsvinden. Waar bewoners van Utrechtse asielzoekerscentra, buurtbewoners en andere Utrechters samen leven, samen leren en samen werken.

De asielzoekers hoeven nog geen verblijfsvergunning te hebben, om vanaf dag 1 bezig te zijn met hun toekomst.

Integratie in Utrecht: actief vanaf dag 1

Voor Utrecht is het uitgangspunt een inclusieve stad: een stad voor en met iedereen. Het cursusaanbod op Plan Einstein is er daarom niet alleen voor vluchtelingen, maar ook voor buurtgenoten. Onderdeel van de vernieuwende aanpak is ook dat Utrecht zich er sterk voor maakt dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in de stad worden opgevangen zoveel mogelijk in de stad of regio blijven. Hierdoor bouwen ze sneller een eigen netwerk op, wat hun integratie bevordert. De cursussen die ze op Plan Einstein kunnen volgen en het netwerk dat ze opbouwen, kan de kansen van vluchtelingen en wijkbewoners op een betere toekomst vergroten, ongeacht hun status en ongeacht waar die toekomst ligt.

Neem contact op

Je kunt meedoen aan cursussen en activiteiten of zelf een activiteit organiseren. Meer weten over Plan Einstein? Kom dan langs of stuur een bericht naar planeinstein@vluchtelingenwerk.nl
Stuur een mail

Samenwerkingspartners

Plan Einstein is een initiatief van de gemeente Utrecht dat in 2016 is ontwikkeld en gestart met de Social Impact Factory, Socius, Utrecht Center for Entrepreneurship (onderdeel van Universiteit Utrecht), VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland en de Volksuniversiteit Utrecht en met het COA als belangrijke stakeholder. De universiteiten van Oxford en Roehampton onderzoeken de impact en de resultaten van het project op de deelnemers, de wijk en de stad.

Daarnaast leveren veel wijk- en buurtorganisaties een bijdrage. Vrijwilligersorganisaties waarmee de gemeente binnen Plan Einstein (indirect) samenwerkt zijn onder andere Welkom in UtrechtNew Dutch Connections en de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Adresgegevens en meer informatie

Joseph Haydnlaan 2A
3533 AE Utrecht
030-2593597
06-51035316
planeinstein@vluchtelingenwerk.nl
www.plan-einstein.nl