Project, 8 februari 2022

Samenwerkingsproject: bruggen slaan in Spanje

Asocación Kudwa is een Spaanse NGO van en voor migranten en vluchtelingen. Kudwa, dat rolmodel betekent in het Arabisch, vormt een brug tussen migranten, vluchtelingen en lokale inwoners.
placeholder

Hoe werken we samen

Het Step Up Fund ondersteunt de organisatie op het gebied van belangenbehartiging in Catalonië, met als doel migranten en vluchtelingen een stem te geven in beleid, en integratie en inclusie te stimuleren.

Wat doet Asocación Kudwa?

De organisatie richt zich op zowel Arabisch sprekende migranten en vluchtelingen in Catalonië (fysiek) en Spanje (online), als op de lokale bevolking en organisaties.

Asocación Kudwa organiseert juridische hulp, culturele activiteiten om verbinding met de lokale gemeenschap te stimuleren en on-en offline trainingen voor migranten, vluchtelingen en voor organisaties die met deze doelgroepen werken.

Achtergrond

Migrantenorganisaties met een Latijnse achtergrond zijn goed ingeburgerd en hebben dankzij speciale regels toegang tot Spanje en Catalonië die migranten uit andere gebieden niet hebben. Ook hebben ze een lange historie met belangenbehartiging voor hun gemeenschap vanwege hun koloniale geschiedenis met Spanje. Ook spreken ze dezelfde taal. Andere migrantenpopulaties hebben die toegang of faciliteiten niet.

Arabisch-sprekende en andere migranten en vluchtelingen komen veel hindernissen tegen wanneer ze leven in een omgeving waarin ze niet vertrouwd zijn met de cultuur en taal.

Asocación Kudwa is opgericht om culturele barrières te doorbreken en handvatten te bieden voor zowel sociale en professionele integratie, als inclusie van buitenlandse communities.

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte