Project, 8 februari 2022

Samenwerkingsproject: een plek voor jongeren in Griekenland

Velos Youth Centre is een Griekse non-profit die alleenstaande, jonge vluchtelingen en migranten helpt om hun leven in Griekenland op te bouwen. Met het Step Up Fonds ondersteunt VluchtelingenWerk de organisatie om zich verder te ontwikkelen op het gebied van monitoring, evaluatie en leren. Het doel is om te kijken wat wel en niet werkt, en hoe de de organisatie haar werk kan opschalen, om zo uiteindelijk meer jongeren te kunnen helpen.
placeholder

Wat doet Velos Youth Centre?

Velos Youth Centre werd opgericht in 2017. Hun activiteiten vinden plaats in en om hun jongerencentrum in Athene. Alleenstaande migranten tussen de 16 en 23 jaar kunnen hier terecht voor ondersteuning; van basisfaciliteiten als een plek om te douchen en de was te doen, tot advies bij het zoeken van een baan, veilige accommodatie en juridisch en psychosociale hulp.

Workshops en activiteiten helpen hen te groeien en te leren. Een voorbeeld hiervan is de ‘Young People’s Blog’, waarbij jongeren online hun ervaringen delen bij het opbouwen van hun nieuwe leven.

Achtergrond

Velos is een reactie op de groeiende behoeften van kwetsbare jongeren in Athene. Het centrum is een plek waar jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar bij elkaar kunnen komen. Voor deze groep, met name de jongeren van 18 jaar en ouder, is in Griekenland weinig aandacht en hulp, waardoor ze zich vaak in hun eentje moeten zien te redden.

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte