Samenwerkingsproject: ondersteuning bij integratie van Congolezen

De Congolese Community of Greece ondersteunt migranten, vluchtelingen en Grieken met een Congolese achtergrond bij de integratie in de Griekse maatschappij.

Hoe werken we samen

Met ondersteuning van het Step Up Fonds van VluchtelingenWerk werkt de organisatie aan het uitbreiden van online juridische diensten en kennisontwikkeling op het gebied van fondsenwerving en communicatie, om daarmee ook op lange termijn zoveel mogelijk mensen te bereiken, in hun eigen en andere communities.

Wat doet de Congolese Community of Greece?

De organisatie die sinds 2008 officieel geregistreerd staat, ondersteunt migranten, vluchtelingen en Grieken met een Congolese achtergrond bij de integratie in de Griekse maatschappij.

Ze komen op voor de rechten van migranten en vluchtelingen, geven taallessen en trainingen voor professionele ontwikkeling, en organiseren sociale diensten en culturele activiteiten. Daarbij werken ze vaak samen met andere vluchtelingengemeenschappen in Griekenland.

Achtergrond

Vluchtelingen en migranten in Griekenland hebben te maken met complexe, steeds veranderende wetgeving, covid gerelateerde restricties, xenofobie en gebrek aan toegang tot de meeste basale levensbehoeften.

Ook is er steeds minder juridische hulpverlening n door NGO’s. Het gebrek aan juridische hulp betekent dat vluchtelingengemeenschappen zelf in de frontlinie staan om te helpen met bijvoorbeeld vertalen, het zoeken naar huisvesting en andere basisbehoeften.

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte