Project, 8 februari 2022

Samenwerkingsproject: Training voor vrouwen in Spanje

Het ‘Peer-to-Peer project’ van het Spaanse Mundo en Movimiento (‘de wereld in beweging’) ondersteunt vluchtelingen om op hun eigen benen te staan na deelname aan steunprogramma’s.
placeholder

Hoe werken we samen

Vrouwen met een vluchtelingenachtergrond worden getraind, zodat zij hun eigen kennis en ervaringen met het opbouwen van een nieuwe leven in Spanje kunnen delen met andere nieuwkomers. Het Step Up Fund ondersteunt hen daarbij.

Wat doet Mundo en Movimiento?

Mundo en Movimiento ondersteunt migranten, zet zich in voor mensenrechten, en organiseert evenement om ‘global citizenship’ te promoten. De NGO begeleidt mensen van wie het asielverzoek is afgewezen, creëert bewustwording over vluchtelingenkampen aan de grenzen van Europa en organiseert creatieve activiteiten voor jongeren.

Achtergrond

In Madrid zijn sociale diensten overbelast, waardoor er weinig tijd is voor cases. Informatie voor vluchtelingen en migranten over rechten en toegang tot sociale diensten is vaak moeilijk beschikbaar, houdt geen rekening met culturele verschillen of is niet vertaald. Hierdoor komen vluchtelingen en migranten in lastige situaties terecht, met gebrekkige toegang tot huisvesting, sociale voorzieningen en werk; situaties die voorkomen hadden kunnen worden door betere informatie-voorziening en peer-to-peer bijstand.

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte