Project, 21 april 2022

Step Up project: belangenbehartiging en juridische ondersteuning in Kroatië

Are You Syrious is een Kroatische NGO die zich met vele vrijwilligers in meerdere landen inzet voor de bescherming van mensenrechten, humanitaire hulp en ondersteuning bij de integratie van vluchtelingen en asielzoekers.
placeholder

Hoe werken we samen?

Door trainingen en workshops van het Step Up Fund is het Are You Syrious team beter in staat complexe uitdagingen aan te pakken. Van dataverzameling tot strategisch procederen op nationaal, Europees en VN niveau. Ook activiteiten op het gebied van werving en behoud van vrijwilligers zijn verbeterd, zodat de doelgroep nog beter bediend kan worden.

Wat doet Are You Syrious?

Are You Syrious runt integratiecentra waar ze diensten bieden van taallessen tot humanitaire hulp – taken die door de overheid uitgevoerd zouden moeten worden. Met activiteiten op het gebied van belangenbehartiging stelt de organisatie mensenrechtenschendingen zoals pushbacks aan de kaak.

Achtergrond

Vluchtelingen en asielzoekers in Kroatië lopen met name aan tegen de schending van mensenrechten aan de grenzen door gewelddadige pushbacks. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om gebruik te maken van hun recht om internationale bescherming aan te vragen.

Daarnaast zorgt een gebrekkig beleid op het gebied van integratie ervoor dat statushouders hierin niet ondersteund worden, waardoor ze geen tot weinig toegang hebben tot taallessen, zorg, onderwijs, huisvesting en de arbeidsmarkt.

Blijf op de hoogte van de nieuwste Step Up mogelijkheden!

Ontvang als eerste nieuwe calls for proposals, info over onze internationale activiteiten en de laatste updates over het Step Up Fonds direct in je inbox met onze internationale nieuwsbrief.
Ja, ik blijf graag op de hoogte