Project, 21 april 2022

Step Up project: Belangenbehartiging in Italië

ASGI is een afkorting van Associazione per gli Studi Giuridici sull’Immigrazione: Vereniging voor juridische studies over immigratie. De organisatie zet zich met juridische ondersteuning, strategisch procederen en belangenbehartiging in voor vluchtelingen en asielzoekers in Italië.
placeholder

Hoe werken we samen?

ASGI wil haar activiteiten op het gebied van belangenbehartiging en communicatie effectiever te maken. Het Step Up Fonds ondersteunt de vereniging met trainingen voor verenigingsleden, zodat zij middelen als papers en aanbevelingen beter kunnen inzetten om het werk onder de aandacht te brengen bij de juiste nationale en EU instituten.

Wat doet ASGI?

De organisatie heeft met ruim 400 leden, waaronder juristen, hoogleraren en sociaal werkers, veel expertise op het gebied van strategische procederen. ASGI zet zich in voor de bescherming en inclusie van vluchtelingen en asielzoekers met juridische ondersteuning en belangenbehartiging.

Achtergrond

Een van de grootste uitdagingen in Italië (en Europa) zijn de illegale praktijken aan de grens. Hierdoor kunnen migranten die zich aan de grens en op Italiaans grondgebied bevinden geen gebruik maken van hun recht op asielaanvraag. Ook op ondersteuning bij integratie en toegang tot de arbeidsmarkt kunnen deze mensen steeds minder rekenen, met toenemende uitsluiting en discriminatie van buitenlandse burgers tot gevolg.

 

Terug naar het Step Up overzicht

Blijf op de hoogte van de nieuwste Step Up mogelijkheden!

Ontvang als eerste nieuwe calls for proposals, info over onze internationale activiteiten en de laatste updates over het Step Up Fonds direct in je inbox met onze internationale nieuwsbrief.
Ja, ik blijf graag op de hoogte