Project, 21 april 2022

Step Up project: fondsenwerving voor advies bij asielprocedures in Italië

Met een team van vrijwilligers en activisten uit verschillende landen helpt het Italiaanse Porco Rosso vluchtelingen en asielzoekers met advies bij hun asielprocedure. Daarbij maken ze gebruik van een netwerk van onder meer advocaten, zorgspecialisten, vakbonden en andere hulpverleners.
placeholder

Hoe werken we samen?

Het Step Up Fund ondersteunt Porco Rosso met het ontwikkelen van een bredere basis voor fondsenwerving, het opbouwen van relaties met institutionele fondsen en het identificeren van mogelijke subsidieaanvragen. Hierdoor kan de organisatie de kwaliteit en kwantiteit van geboden hulp aan migranten en vluchtelingen verbeteren.

Wat doet Porco Rosso?

Porco Rosso brengt vluchtelingen en asielzoekers samen met advocaten en helpt hen bij het volgen van administratieve en juridische procedures. Ook adviseert de NGO hen bij medische, sociale en werkgerelateerde kwesties.

Achtergrond

Tussen 2014 en 2015 arriveerden ruim 600.000 vluchtelingen en migranten in Italië na een toch over de Middellandse Zee. Afspraken tussen Italië en Libanon hebben geresulteerd in een steeds kleinere kans op een succesvolle oversteek, het sluiten van opvangcentra, het verminderen van taallessen en minder toegang tot gezondheidscontroles.

Door het verminderde aantal vluchtelingen en migranten in voorgaande jaren, hebben veel NGO’s en internationale organisaties hun werkzaamheden op andere zaken gericht. Lokale organisaties zijn achtergebleven met meer werkdruk en meer bezuinigingen.

 

Terug naar het Step Up overzicht 

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte