Project, 21 april 2022

Step Up project: fondsenwerving voor de bescherming van vrouwelijke vluchtelingen in Spanje

Het Spaanse Rescate International is een van de weinige NGO’s gespecialiseerd in de ondersteuning van vluchtelingen die internationale bescherming zoeken op basis van gender, genderidentiteit en/of seksuele geaardheid.
placeholder

Hoe werken we samen?

Vanwege steeds afnemende overheidssubsidies, richt Rescate zich op particuliere fondsenwerving. Het Step Up Fund ondersteunt hen bij het ontwikkelen van campagnes om donateurs te werven die de organisatie structureel willen ondersteunen. Deze duurzame bron van inkomsten zorgt ervoor dat de organisatie haar werk kan blijven doen.

Wat doet Rescate?

Sinds 2018 beschikt Rescate over centra die als enige gespecialiseerd zijn in de opvang van vluchtelingen die internationale bescherming nodig hebben vanwege gender gerelateerde vervolging. De organisaties biedt juridische en psychosociale hulp en zet zich in voor sociale inclusie en financiële steun voor basisbehoeften als zorg en onderwijs.

Achtergrond

Spanje heeft de laatste jaren te maken met een continue toename van het aantal vluchtelingen en asielzoekers. Tijdens de asielprocedures wordt onvoldoende rekening gehouden met gender als relevante factor bij het bepalen van de status (Ombudsman Office ‘Asylum in Spain’- 2016).

Seksueel geweld, vrouwenbesnijdenis en conflictsituaties maken vrouwen en meisjes extra kwetsbaar voor geweld, met als gevolg emotionele en fysieke trauma’s - ook op lange termijn.

 

Terug naar het Step Up overzicht

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte