Project, 21 april 2022

Step Up project: huisvesting delen met lokale bewoners in Spanje

Refugee Welcome Spain (Refugiados Bienvenidos España) verbindt lokale bewoners met vluchtelingen in Spanje om huisvesting te delen en daarmee bij te dragen aan sociale inclusie.
placeholder

Hoe werken we samen?

Door het ontwikkelen van een methodiek voor het proces van werving van woonruimte en het matchen van huidige en toekomstige bewoners, kan dit project opgeschaald worden naar meerdere regio’s in Spanje.

Het Step Up Fonds ondersteunt hen met capaciteitsversterking op het gebied van projectmanagement, fondsenwerving en vrijwilligersmanagement.

Wat doet Refugee Welcome Spain?

Met behulp van vrijwilligers zet Refugee Welcome Spain zich in om woonruimte te werven voor vluchtelingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een online platform waarop lokale bewoners die hun huis met vluchtelingen willen delen, hun woonruimte kunnen aanbieden. Daarbij worden ze begeleid en gescreend door Refugee Welcome Spain.

Achtergrond

Wanneer mensen asiel aanvragen in Spanje, wordt er gezorgd voor huisvesting voor de eerste zes maanden. Daarna moeten ze zelf op zoek naar woonruimte, wat geen gemakkelijk opgave is in een samenleving waarin vluchtelingen en asielzoekers nauwelijks contact hebben met de lokale bevolking.

Door vraag en aanbod op het gebied van woonruimte bij elkaar te brengen, maken deze groepen kennis met elkaar. Dit zorgt voor meer begrip en minder vooroordelen onderling, met als doel een meer inclusieve samenleving.

 

Terug naar het Step Up overzicht

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte