Project, 21 april 2022

Step Up project: vrijwilligersmanagement voor integratie in Kroatië

Het Centre for Peace Studies (CPS) zet zich in om de integratie van vluchtelingen in Kroatie te verbeteren. Met behulp van vele vrijwilligers bieden ze ondersteuning met onder meer taallessen, onderwijs en arbeidsmarktparticipatie.
placeholder

Hoe werken we samen?

Het Step Up Fund helpt CPS bij het versterken van vrijwilligersmanagement, van werving en training tot praktische support het ondersteunen van asielzoekers en vluchtelingen. Goed getrainde vrijwilligers verbeteren en versterken het werk van de organisatie, waardoor deze in staat is kwalitatief goede diensten te leveren.

Wat doet Centre for Peace studies?

CPS pleit voor een beter integratiebeleid en de implementatie van een actieplan door instituten die hiervoor verantwoordelijk zijn. Dat doet de organisatie als lid van de Working Group for Integration, waar zowel overheden als maatschappelijk organisaties deel van uitmaken.

Vrijwilligers zijn een essentieel onderdeel van de organisatie: zij helpen vluchtelingen en asielzoekers met hun dagelijkse strubbelingen en organiseren activiteiten die integratie bevorderen.

Achtergrond

Hoewel Kroatië voor de meeste vluchtelingen een doorreisland is naar West-Europa, blijft een kleinere groep achter. Mensenrechtenschendingen aan de grenzen maken het moeilijk om toegang te krijgen tot asielprocedures, die bovendien ook nog heel lang duren. Ondertussen zijn er allerlei activiteiten op het gebied van integratie die niet uitgevoerd worden door de overheid.

 

Terug naar het Step Up overzicht

Wil je op de hoogte blijven van onze internationale activiteiten?

Schrijf je dan in voor onze internationale nieuwsbrief!
Ja, ik blijf graag op de hoogte