placeholder

Ramadan. Tijd om samen te zijn, om te delen, om te vasten. Tijd om te geven.

Ramadan. Tijd om te geven?

Vluchten is niet alleen levensgevaarlijk, het verscheurt gezinnen. Door oorlog, geweld of vervolging laten mensen vaak noodgedwongen hun gezin achter. Ze hopen hun geliefden snel weer in de armen te kunnen sluiten, maar ondertussen nemen de angst en zorgen toe. VluchtelingenWerk helpt verscheurde gezinnen te herenigen, zodat ze weer samen een veilige toekomst kunnen opbouwen.

 

Help alsjeblieft vandaag nog. Shukran!

Welk bedrag wil je geven

Eenmalig
Maandelijks
€15
€40
€120

Doneer jouw sadaqa

Jouw sadaqa kan veel betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Geef tijdens de ramadan om de moslims die hier naartoe zijn gevlucht. Steun Vluchtelingenwerk. Dankzij de steun van onze donateurs kan VluchtelingenWerk verscheurde gezinnen weer samenbrengen. Ook steunt VluchtelingenWerk gezinnen vanaf hun aankomst in Nederland tot het moment dat zij zelfstandig hun weg gevonden hebben in onze samenleving.

Help jij mee gezinnen weer bij elkaar te komen? Doneren kost slechts enkele seconden.

 

Ik ben een jaar van mijn leven verloren. Tijdens mijn vlucht was ik verdrietig en bang. Ik liep continu gevaar. Dagenlang lag ik in een kist achterin een busje, zonder te weten waar ik was en hoe lang we nog moesten rijden'

Mohamad (28), gevlucht uit Syrië

placeholder

De gezinshereniging van Mohamad

Ruim anderhalf jaar leefde Mohamad gescheiden van zijn gezin. De hoop zijn kinderen ooit terug te zien hield hem op de been. VluchtelingenWerk was erbij toen Mohamad zijn kinderen terugzag op Schiphol. Bekijk de video!

Het verhaal van Nada: 'Vluchteling zijn maakt ons speciaal!'

In deze video vertelt Nada hoe het voor haar is om vluchteling te zijn. Vluchteling zijn is moeilijk, maar kan volgens haar ook iets goeds brengen. Met deze video draagt ze nieuwe vluchtelingen een warm hart toe. 'Ik hou nog altijd van het leven. Ondanks alle slechte dingen in de wereld, is het leven mooi en kunnen we nog genieten.'