Overzicht van initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne

Door heel het land worden allerlei hartverwarmende acties gestart om Oekraïense vluchtelingen bij te staan. Hieronder bieden we een overzicht van initiatieven van particulieren en van lokale organisaties die bij ons bekend zijn.
placeholder

Initiatieven uit het hele land

Op dit moment krijgen we bij VluchtelingenWerk enorm veel vragen van mensen die zelf of vanuit hun sportclub, bedrijf of vereniging iets willen  organiseren voor Oekraïense vluchtelingen en ons om advies of ondersteuning vragen. We juichen dit soort initiatieven van harte toe, maar hebben helaas niet de capaciteit om te adviseren over- of betrokken te zijn bij lokale of regionale initiatieven. Maar is jouw initiatief al gelanceerd en wil je die graag opnemen in het overzicht op deze pagina? Scroll dan verder naar onderen (rode blok) en meld je initiatief bij ons aan!

Let op: In onderstaand overzicht staan (particuliere) initiatieven waar VluchtelingenWerk niet bij betrokken is en derhalve niet de verantwoordelijkheid voor draagt. 

Initiatieven per provincie

Meld jouw initiatief aan

Ben je een initiatief gestart waar vluchtelingen zich voor kunnen aanmelden?

Geef je aanbod dan door op RefugeeHelp. Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Op refugeehelp.nl staat informatie van de overheid, bedrijven, organisaties en particulieren op één centrale plek. De website is beschikbaar in Oekraïens, Russisch, Engels en Nederlands.

Ga naar refugeehelp.nl