Spullen doneren voor vluchtelingen

Veel mensen willen goederen en kleding doneren voor Oekraïense vluchtelingen. Dat is hartverwarmend!

Goederen en kleding voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland

Er komen steeds meer vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland. Meerdere gemeenten zijn aan de slag met het inrichten van opvanglocaties. Het inventariseren van de behoefte aan kleding en spullen, en het organiseren van inzamelpunten hoort daar ook bij. Kijk op de pagina “Ja ik wil helpen” op www.refugeehelp.nl voor een overzicht van initiatieven.

Goederen en kleding voor vluchtelingen in buurlanden

Er zijn internationale organisaties die hulp in buurlanden van Oekraïne bieden, die aangeven nu geen behoefte te hebben aan kleding en spullen. Het is namelijk erg duur en logistiek complex om spullen te verzamelen, controleren en op te sturen. In plaats daarvan kiezen zij ervoor om goederen van goede kwaliteit lokaal in te kopen, om zo ook de lokale economie rond conflictgebieden te stimuleren. In Nederland zijn wel diverse lokale initiatieven om spullen te verzamelen en die naar Oekraïne en of buurlanden te brengen. 

Lokale en particuliere inzamelingsinitiatieven

In Nederland zijn vele diverse lokale en particuliere initiatieven om spullen te verzamelen, zowel om aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland te geven, als om naar Oekraïne en/of buurlanden te brengen. We brengen deze initiatieven in kaart, zodat jij desgewenst bij kunt aansluiten.

Overzicht van lokale en particuliere initiatieven >>