Werk aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen

Heb jij een bedrijf en wil je werk aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen? Per 1 april is dat toegestaan.
placeholder

Werken in loondienst toegestaan

Gevluchte Oekraïners mogen vanaf 1 april 2022 in Nederland werken in loondienst. Om te kunnen werken hebben vluchtelingen uit Oekraïne een BSN (Burgerservicenummer) nodig. 

De werkgever heeft geen tewerkstellingsvergunning nodig, wel is hij of zij verplicht een melding te maken bij het UWV. Meer informatie is te vinden op: www.werk.nl/werkgevers/wervingsadvies/werkvergunning/vrijstelling-vluchtelingen-oekraine

Voor MKB-werkgevers: Heb je interesse om vluchtelingen als medewerker aan te nemen? Neem dan contact op met het werkgeversservicepunt in jouw gemeente. 

Let op: deze informatie geldt alleen voor Oekraïners die vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie, en is niet van toepassing op Oekraïners die al langdurig in Nederland verblijven, zoals op basis van een studie- of werkvergunning. Voor hen verandert er in principe niets. Informatie over hun rechten en plichten is te vinden op deze websites van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND):

Duurzaam werk en groeiperspectief voor nieuwkomers

Voor landelijke werkgevers:

Heeft jouw bedrijf een structureel werkgelegenheidsprogramma (al dan niet in ontwikkeling) voor vluchtelingen en wil je ook investeren in een goede begeleiding van vluchtelingen naar en op de werkvloer? VluchtelingenWerk werkt graag samen met werkgevers die nieuwkomers duurzaam werk en groeiperspectief bieden.

Interesse? Neem dan contact op met Michiel Slotmslot@vluchtelingenwerk.nl

Tip: werk aanbieden aan vluchtelingen uit andere landen

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers, dan is het zeker ook interessant om met het werkgeversservicepunt te kijken naar vluchtelingen uit andere landen dan de Oekraïne. Zij zijn al langer in Nederland, spreken de taal steeds beter en willen ook graag aan de slag. 
Lees meer over vluchtelingen in dienst nemen