Bijzondere giften

Overweegt u een bijzondere gift aan VluchtelingenWerk? Bijvoorbeeld een groter bedrag voor een specifiek doel? Of hebt u iets te vieren? Denkt u na over een periodieke schenking? U kunt veel betekenen met dit soort giften. Wij adviseren u graag over de verschillende manieren van geven. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.
placeholder
placeholder

Een eenmalige grote gift

Als u nadenkt over het schenken van een groot bedrag aan VluchtelingenWerk, dan kunt u samen met ons bepalen hoe uw gift precies wordt ingezet. Wilt u ons reguliere werk steunen of toch liever een bepaald project? Bekijk alle mogelijkheden en meer informatie.

Alles over de eenmalige grote gift
placeholder

Een jubileum of iets te vieren?

Heeft u iets te vieren? Uw verjaardag, pensionering, huwelijk, jubileum of iets anders? En wilt u liever geen cadeau voor uzelf? In dat geval kunt u uw gasten vragen om een bijdrage voor vluchtelingen. Bestel dan de donatiebox of maak een actiepagina aan.

Geld inzamelen
placeholder

Fonds op Naam

Het is ook mogelijk om een Fonds op Naam binnen VluchtelingenWerk in te stellen. Een Fonds op Naam is een schenking met een gerichte opdracht. Lees alles over deze bijzondere manier van schenken.

Alles over een Fonds op Naam

Doneren van kleding, meubels en andere goederen

VluchtelingenWerk is geen organisatie waar vluchtelingen kleding, meubels en andere goederen kunnen ophalen. Dat lichten we graag toe: wanneer een vluchteling in Nederland komt wonen, staan onze vrijwilligers klaar om hem of haar wegwijs te maken. Zij helpen met o.a. taal en administratie. Omdat vluchtelingen meestal baat hebben bij goedkope meubels zullen onze vrijwilligers hen laten zien waar de lokale kringloopwinkels zijn. Een prima optie is dus om overtallige meubels en kleding naar een kringloopwinkel te brengen. Op deze manier help je ook vluchtelingen. Sommige kringloopwinkels hebben zelfs een gratis ophaalservice. Soms kiezen mensen er voor goederen aan te bieden op Marktplaats, en deze benefietverkoop extra aandacht te geven op ons actieplatform.

Giften voor Oekraïners

We krijgen veel vragen over het doneren van spullen voor Oekraïnse vluchtelingen. Waar in Nederland kun je goederen doneren voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland?

We brengen het in kaart
placeholder

Heeft u nog vragen?

Een bijzondere gift is vaak maatwerk. U hebt een idee wat u wilt bereiken met uw bijdrage. Samen overleggen we waar uw gift het best tot zijn recht komt. Uw wensen staan daarbij centraal.

U kunt daarover contact opnemen met onze relatiemanager, Onno Yska op telefoonnummer (020) 346 72 15 of stuur ons een e-mail: oyska@vluchtelingenwerk.nl. Hij staat u graag te woord en beantwoordt uw vragen met plezier.