Spullen doneren aan vluchtelingen

Wil je graag spullen doneren aan vluchtelingen in Nederland? Dat kan via Goods for Refugees! Op deze pagina lees je hoe je spullen zoals speelgoed, meubels, babykleren of fietsen doneert.
placeholder

Kleding, meubels en andere spullen doneren aan vluchtelingen

Wil je kleding, meubels, fietsen of andere spullen doneren aan vluchtelingen in Nederland? Dat kan via de website Goods for Refugees. Hier kun je een 'advertentie' plaatsen met wat je graag wil weggeven. Je spullen worden dan aangeboden via refugeehelp.nl aan bijvoorbeeld Oekraïense vluchtelingen of asielzoekers in Nederland. Als iemand op je aanbod reageert, ontvang je een mail. Je kunt dan contact opnemen met de geïnteresseerde.

Spullen doneren aan vluchtelingen

Deze spullen kun je doneren via Goods for Refugees

Op Goods for Refugees kun je spullen doneren in deze categorieën:

  • Kleding
  • Speelgoed
  • Fietsen
  • Slaapspullen
  • Meubels
  • Kookspullen
  • Babyspullen
  • Elektronica
  • Overig

Daarnaast kunnen vluchtelingen op Goods for Refugees ook verzoeken plaatsen. Als hier iets bij zit wat je graag weg wil geven, kun je contact opnemen met degene die het verzoek heeft geplaatst.

placeholder

Spullen doneren via de kringloop

De vrijwilligers van VluchtelingenWerk helpen vluchtelingen wegwijs te maken in Nederland. Omdat vluchtelingen vaak baat hebben bij goedkope meubels en kleding, verwijzen onze vrijwilligers hen regelmatig naar lokale kringloopwinkels. Het is dus ook een goede optie om overtallige spullen te doneren aan een kringloopwinkel. Op deze manier help je ook vluchtelingen in Nederland.

Vind kringloopwinkels bij jou in de buurt

Ik wil kleding opsturen naar een ander land

Sommige mensen willen graag kleding naar plekken waar oorlog is, zoals Oekraïne of Gaza. Het is belangrijk om te weten dat het voor organisaties erg duur en logistiek complex kan zijn om spullen te verzamelen, controleren en op te sturen. Sommige organisaties kiezen er daarom voor om goederen van goede kwaliteit in de buurt van een conflictgebied in te kopen, om zo ook de lokale economie rond die gebieden te stimuleren. We raden je aan zelf een initiatief op te zoeken of geld te doneren via een stichting met ANBI-status.

 

Op een andere manier vluchtelingen helpen?

Dankzij de hulp van onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij vluchtelingen helpen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Help jij ook mee met een donatie, zodat vluchtelingen kunnen bouwen aan een leven in veiligheid?