Brengt jouw bedrijf verscheurde gezinnen weer samen?

Vluchten is levensgevaarlijk. Op zoek naar een veilige plek laten mensen vaak noodgedwongen hun gezin achter. Ze hopen hun geliefden snel weer in de armen te kunnen sluiten, maar ondertussen nemen de angst en zorgen toe. VluchtelingenWerk helpt verscheurde gezinnen te herenigen, zodat ze samen een veilige toekomst kunnen opbouwen. Dit kunnen we alleen met jullie steun. Als bedrijf kun je op diverse manieren meehelpen om een gezin te herenigen!

Bedrijfsdonatie

De dag dat de Afghaanse Farhad zijn vrouw en kinderen moest verlaten, staat in zijn geheugen gegrift. ‘Het is meer dan zes jaar geleden. Ik had maanden aaneengesloten voor de internationale troepen gewerkt en kwam eindelijk thuis. De kinderen lagen al op bed. “Laat ze maar slapen”, zei ik tegen mijn vrouw. “Ik zie ze morgen wel”. Maar nog geen twee uur later drongen mannen ons huis binnen, op zoek naar mij. Ik ontsnapte, maar wist dat ik nergens meer veilig zou zijn. Ik moest het land verlaten.’

‘De vlucht bracht me naar Nederland. “Nooit je hoop verliezen”, zei de advocaat die mij bijstond tijdens mijn asielaanvraag. Zijn woorden waren de afgelopen jaren mijn houvast. Hoe het is om gescheiden te zijn van je gezin, is niet voor te stellen. Die pijn ken je alleen als je het zelf meemaakt. Het gemis went niet en is er altijd.'

Helpt jouw bedrijf ook mee? Een bijdrage op samenvoorgezinnen.nl helpt door oorlog verscheurde gezinnen weer samen te brengen. Hartelijk bedankt voor jullie steun!

Kom samen met je collega's in actie

Wil je met jouw collega's samen helpen gezinnen herenigen? Maak dan een actie voor gezinshereniging aan op ons actieplatform.

  • Succestip 1: geef jouw medewerkers de keuze of ze graag een kerstpakket ontvangen, of liever de waarde hiervan laten doneren voor gezinshereniging.
  • Succestip 2: stimuleer de fantastische donatieactie(s) van je medewerkers, met de aankondiging dat jouw bedrijf elke opgehaalde euro verdubbelt.

Op ons actieplatform vind je nog veel meer succestips! Wees trots op elkaar en op jullie bedrijf. 

Kom in actie

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Er zijn nog meer mogelijkheden om het samenbrengen van door oorlog verscheurde gezinnen mogelijk te maken. Wordt bijvoorbeeld matching partner en geef het succes van onze campagne voor gezinshereniging een extra boost door een afgesproken opbrengst te verdubbelen. Wil je meer weten? Neem contact op met Michiel Slot: 06 57 66 62 34 of mslot@vluchtelingenwerk.nl.