Terugblik Meetup: Diversiteit, inclusie en werk

Wat was het een inspirerende Meetup op 14 oktober, we deelden kennis en ervaringen uit en vertelden over voorbeelden uit de praktijk. De conclusie is dat er nog veel werk aan de winkel is. In dit bericht blikken we terug op een geslaagd event en delen we de opname, presentaties en de foto’s.
placeholder

Moderator Sarita Bajnath deed de aftrap van de Meetup over diversiteit, inclusie en werk. Samen moeten we de verantwoordelijkheid nemen voor dit belangrijke onderwerp: de maatschappij, de nieuwkomers én de werkgevers. Hoe komt het dat het vaak niet lukt? Hebben we te weinig inzicht in onbewust racisme, discriminatie en uitsluiting? Hoe ga je om met culturele verschillen en hoe zorg je ervoor dat deze verschillen juist een verrijking zijn voor je organisatie om zaken vanuit verschillende perspectieven te zien.

Inclusie is een werkwoord

Goof van Dormolen, manager begeleiding van VluchtelingenWerk, vertelt heel mooi dat inclusie een werkwoord is en dat je er samen aan moet werken. Alleen door elkaar te omarmen en een inspanning te leveren kan je de ander tot zijn recht laten komen.

Hanan Nhass, senior onderzoeker en adviseur bij Movisie, presenteerde haar recente onderzoek naar ervaringen van zorgverleners met discriminatie en vooroordelen door patiënten en hun familie. De bevindingen zijn geclusterd in 5 onderwerpen: de aard van de ervaringen, reacties, steun door de organisatie, meldingsbereidheid en behoeften.

Daarna volgden de deelnemers verschillende workshops over inclusief en gelijkwaardig coachen, cultural awareness, interculturele communicatie, geleerde lessen over werken met statushouders in de zorg en verhalen uit de praktijk. De ochtend werd afgesloten met een overheerlijke lunch van Zina’s kitchen.

Terugkijken en meer informatie

Wil je de Meetup terugkijken? Bekijk hieronder de opname.

Foto's Meetup

Bekijk hier de prachtige foto’s van Negin Zendegani >>


Meer informatie?

Neem contact op met Radboud Fransen e-mailadres arbeidsparticipatie-lb@vluchtelingenwerk.nl of telefoon 06-51038510.

Gatra Peshtaz en Radboud Fransen
VluchtelingenWerk Nederland

De sprekers