Veranderopgave Inburgering

In 2021 gaat de nieuwe Wet inburgering van kracht. Wat gaat er precies  veranderen?
placeholder

Wat verandert er voor gemeentes?

De nieuwe Wet inburgering betekent voor u als gemeente meer regie, maar ook meer verantwoordelijkheden. Hoe zorgt u voor écht duurzame integratie van vluchtelingen? Hoe helpt u hen het best om deel te nemen aan de maatschappij? De taal spreken, de weg kennen, werken, wonen? En hoe voldoet u aan de eisen van de overheid?

Bekijk ons themadossier over de VOI en gemeenten!

Wat kan VluchtelingenWerk in 2021 bieden?

VluchtelingenWerk biedt een compleet integrale aanpak. Als enige organisatie zijn we al vanaf de asielaanvraag tot en met de integratie, bij de vluchteling betrokken. Ons enorme netwerk van specialisten en vrijwilligers helpt vluchtelingen van aankomst tot toekomst, van inburgering tot maatschappelijke begeleiding. We kunnen allerlei bouwstenen inzetten. Hoe dat precies gebeurt zal per gemeente verschillen.

Die brug bouwen we samen

Onze dienstverlening bestaat uit diverse bouwstenen waarmee we samen met u bruggen willen bouwen. Van de vluchteling naar de maatschappij, maar ook andersom. We faciliteren graag ontmoetingen tussen bewoners, scholen, bedrijven en vluchtelingen, om te ontdekken wat zij voor elkaar kunnen betekenen.

Kiest u voor bepaalde diensten een andere partij? Goede kans dat wij hen al kennen! En wij werken graag met ze samen. Want samen zijn we de beste bruggenbouwers.