VluchtelingenWerk de Bevelanden

Wereldwijd zijn er meer dan 80 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Bij vluchtelingenWerk de Bevelanden zetten we ons met hart en ziel in voor alle statushouders in onze regio. Wij komen op de belangen van onze cliënten en helpen ze op allerlei manieren om een waardig nieuw bestaan in Zeeland op te bouwen.
placeholder

In de Bevelanden kunnen vluchtelingen op ons rekenen

In de Bevelanden (de gemeenten Goes, Kapelle, Borsele, Noord-Beveland en Reimerswaal) doen we wat we kunnen om onze cliënten te helpen hun plek in de maatschappij te vinden. Dit doen we met een team van enkele betaalde krachten en vele gedreven vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in om mensen te helpen op weg naar zelf- en samenredzaamheid. We bieden hulp op allerlei manieren. Van maatschappelijke begeleiding tot hulp bij het vinden van werk, van taallessen tot juridische ondersteuning. Ook bieden we aparte coaching voor jongeren.

Ondersteuning en ontwikkeling vrijwilligers

Al onze vrijwilligers worden goed voorbereid, begeleid en getraind. Nieuwe vrijwilligers krijgen een betaalde medewerker en/of ervaren vrijwilliger als aanspreekpunt tijdens de inwerkperiode en daarna. Er is een tweedaagse basiscursus voor alle nieuwe vrijwilligers. Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. VluchtelingenWerk heeft een ruim aanbod aan gerichte cursussen en trainingen. Die vinden plaats in de regio, centraal in Nederland en online. Zo kunnen onze vrijwilligers nog meer voldoening halen uit de tijd die ze besteden aan het helpen van de nieuwkomers.

Wilt u meer weten over het vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk de Bevelanden, of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Bekijk alle vacatures

Lokale vacatures

Vrijwilliger
De Bevelanden

Taalcoach (vrijwillig), de Bevelanden

Om deel te kunnen nemen aan onze samenleving moeten vluchtelingen zo snel mogelijk Nederlands leren. Je krijgt alleen een taal onder de knie wanneer je veel oefent. Word jij voor een paar uur per week taalcoach van een vluchteling? Tijdsinvestering: twee uur per week.
...
Vrijwilliger
De Bevelanden

Maatschappelijk Begeleider (vrijwillig), De Bevelanden

Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn? Ben jij degene met overzicht? Wij zoeken een zelfstarter, iemand die het initiatief neemt, een ander daarin meeneemt, ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Ook help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt. Kortom, help jij een vluchteling werken aan een goede start en toekomst in Nederland? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider precies iets voor jou!
...
Vrijwilliger
De Bevelanden

Begeleider gezinshereniging en verlenging verblijfspasjes (vrijwillig), De Bevelanden

Wil je mensen begeleiden in de juridische procedure voor de hereniging met hun gezin? Of wil je samen met mensen die er al wat langer zijn hun verblijfsstatus verlengen en/of omzetten in het Nederlanderschap? Dan is de vrijwilligersfunctie juridisch begeleider iets voor jou!
...
placeholder

Algemene informatie

Westsingel 58
4461 DM, Goes
0113-820211
debevelanden@vluchtelingenwerk.nl

Opmerkingen
We helpen statushouders in de gemeenten Goes, Kapelle, Reimerswaal, Borsele en Noord-Beveland.

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag | 09:30 – 11.30 uur en 13:00-16.00 uur
Inloopspreekuur maatschappelijke begeleiding
Maandag t/m donderdag 9.30 – 11.30 uur

Afspraken spreekuur (juridische en maatschappelijke begeleiding, jongerencoaching, toeslagen/belastingen budgetcoaching en inburgering):
Maandag t/m vrijdag, afhankelijk van beschikbaarheid van medewerkers

Afspraak maken?

Bel 0113-820211
Stuur een email naar debevelanden@vluchtelingenwerk.nl of
Stuur een whatsapp bericht naar 06-57748751

Teamleiders

  • Teamleider juridisch: Jerry Claessens, (jeclaessens@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleiders huisvestingen: Jerry Claessens (jeclaessens@vluchtelingenwerk.nl) & Dara Naughton (dnaughton@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleider maatschappelijke begeleiding Goes, Noord-Beveland en Kapelle: Marleen de Jonge (mdejonge@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleider Maatschappelijke begeleiding Borsele en Reimerswaal: Anita Wijnholds (awijnholds@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleider arbeidscoaching: Anita Wijnholds (awijnholds@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleider jongerencoaching: Marleen de Jonge (mdejonge@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleider marketing-communicatie en werving vrijwilligers: Khalid Obeid (kobeid@vluchtelingenwerk.nl)
  • Teamleider beleid, externe contacten en overige zaken: Ester Wisse (ewisse@vluchtelingenwerk.nl)
  • Officemanager: Leony Bax (lbax@vluchtelingenwerk.nl)