Vluchtverhaalanalyse mobiele team

”Het is heel erg inhoudelijk, je leert er veel van. Ik vind het zelf erg leuk om juridische vragen op te lossen.”
placeholder

Wat ga je doen?


Heb je interesse in de verhalen van vluchtelingen? Zie je het als een uitdaging om deze goed te analyseren en mogelijke hiaten op te sporen? Wil je je inzetten voor rechtvaardige procedures voor asielzoekers? En vind je het leuk om op verschillende locaties te werken in de regio? Dan is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Als medewerker VluchtVerhaalAnalyse (VVA) analyseer je op basis van het dossier het vluchtverhaal van de cliënt en maakt inzichtelijk waar de sterke en waar de zwakkere kanten zitten. Je bent werkzaam op diverse locaties binnen VluchtelingenWerk en in overleg met een teamleider bekijk je waar er behoefte is aan analisten. Je houdt je in eerste instantie bezig met het lezen en analyseren van de dossiers en gaat daarna hierover het gesprek aan met de cliënten.

Dit levert het je op

  • Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling
  • volop mogelijkheden om meer te leren over mensen uit andere culturen, landen als Syrië, Eritrea en Afghanistan, en Nederlandse en Europese wet- en regelgeving  (o.a Vreemdelingenwet, de Dublin Verordening).
  • Prettig team onder begeleiding van een professional
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei (juridische) cursussen te volgen
  • Reis- of onkostenvergoeding.

Wat heb je nodig om medewerker VVA te worden?

Het begint met affiniteit met juridische procedures en de bereidheid om trainingen te volgen. Je beschikt daarnaast over goede communicatieve vaardigheden. Je vindt het een uitdaging om dossiers intensief te lezen en te analyseren en dan tussen de regels door net dat ene losse eindje te vinden, waarmee je verder kunt. Daarnaast ben je een doorzetter en heb je incasseringsvermogen. Daarnaast vind je het leuk om naar verschillende locaties in Gelderland en/of Overijssel te reizen en ter plaatse zelfstandig aan het werk te gaan. Je bent minimaal twee dagdelen per week beschikbaar, het liefst voor een periode van een jaar. Uiteraard verwachten wij een respectvolle houding ten opzichte van cultuurverschillen en een integere omgang met vertrouwelijke informatie. Van al onze medewerkers vragen wij een Verklaring omtrent Gedrag.

Interesse?

Meld je nu aan via:
AZC Apeldoorn: azcapeldoorn@vluchtelingenwerk.nl
Enschede: enschede@vluchtelingenwerk.nl
AZC Harderwijk: azcharderwijk@vluchtelingenwerk.nl
Doetinchem: doetinchem@vluchtelingenwerk.nl

 

‘Het vraagt wel wat van je, het is geen koffie schenken. De vluchtverhalen zijn soms heel heftig ,‘ vertelt Thijs.‘ In het begin vond ik dat wel lastig, inmiddels heb ik geleerd dat los te laten. We hebben als team veel steun aan elkaar en ook bij de teamleider kan ik altijd terecht.’ Lees hier meer over Thijs’ ervaringen als juridisch medewerker