Samen kan het wél

Mensen uit een oorlogsgebied moeten hulp krijgen. Dat vinden we allemaal. En schouder aan schouder staan we nu eenmaal sterker. Dus de opvang van vluchtelingen? Ook dat doen we samen.

Loading

Verbreed je perspectief

Als je je verdiept en je perspectief verbreedt, zie je hoe het echt zit! Mensen die vluchten voor oorlog en geweld zijn niet het probleem. Een tekort aan woningen is het probleem. Zorg dat jouw opvatting gebaseerd is op feiten. Alleen dan kunnen we samen de juiste oplossing vinden.

 

Cijfers over vluchtelingen

placeholder

wordt opgevangen in de regio

De meeste vluchtelingen blijven in hun eigen land. Van de vluchtelingen die buitenlandse bescherming nodig hebben, wordt 70% opgevangen in een buurland. (Bron: UNHCR)

placeholder

van de sociale huurwoningen gaat naar andere woningzoekenden

Ongeveer 90% van alle sociale huurwoningen gaat niet naar vluchtelingen, maar naar andere woningzoekenden. Met andere woorden: statushouders maken slechts gebruik van een klein deel van het totaal aantal sociale huurwoningen in een gemeente. Dit kan per gemeente wel verschillen. (Bron: COA)

placeholder
0,7 %

van de vluchtelingen wordt opgevangen door Nederland

Nederland vangt 0,7% van alle vluchtelingen wereldwijd op. De top 3 is voor Turkije (12,1%), Iran (11,6%)  en Duitsland (7,1%). (Bron: UNHCR)

Teken de steunbetuiging

Toon je solidariteit met vluchtelingen en laat ze niet buitenspel staan. Iedere handtekening is een stem vóór een eerlijk asielbeleid en een welkome samenleving.

Onze thema's

placeholder

Wonen

placeholder

Werken

placeholder

Opvang asielzoekers

Loading