De Kindervakantieweken van VluchtelingenWerk

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan dertig jaar Kindervakantieweken voor vluchtelingkinderen.
placeholder

Waarom zijn de vakantieweken zo belangrijk?

Vluchtelinggezinnen wonen vaak klein en er is weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de dagelijkse zorgen. Tijdens een vakantieweek kunnen ze even ontsnappen aan alle zorgen. Ze maken er vriendjes en ze ondernemen leuke activiteiten, zoals een bosspel, een film kijken of knutselen. Veel vluchtelingkinderen zijn nooit eerder op vakantie geweest. Nu kunnen ze na de zomer op school ook vertellen wat ze deze zomervakantie allemaal hebben beleefd!

Steun de Kindervakantieweken!

Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Geef vluchtelingkinderen de kans om te ontsnappen aan hun soms vreselijke herinneringen en bezorg hen een leuke en zorgeloze week!
Ja, ik doe ook een gift
placeholder

Houman (34) ging mee als vrijwilliger:

'Wat je ervoor terugkrijgt, is niet te beschrijven. De kinderen mij verbazen. Eén voorbeeld: aan het eind van de vakantie gaven we iedereen een herinneringsboekje, waarin ze berichtjes voor elkaar konden schrijven. In het schriftje van een van de meisjes had een jongen geschreven: "Ik vind je zo leuk, maar durfde het niet te zeggen. Ik hoop dat er later iemand verliefd op je wordt die dat wel durft te doen." Zulke grootse woorden. De jongen was nog geen twaalf jaar oud, maar veel volwassenen kunnen van hem leren.'

Kindervakantieweken in 2023

Deze zomer gaan we weer honderden kinderen en gezinnen een onvergetelijke vakantie bezorgen. We organiseren deze zomer verschillende weken voor kinderen, jongeren en voor moeders of vaders met hun kinderen. Of het nu mensen zijn die in een azc wonen, of al een woning hebben in een gemeente, iedereen die wordt begeleid door VluchtelingenWerk is welkom.

De Kindervakantieweken zijn weken waarin kinderen lekker kunnen spelen, knutselen, zingen, sporten, barbecueën en hun zorgen even kunnen vergeten. Er zijn vakantieweken op mooie locaties in heel Nederland; in de buurt van Amersfoort, Harderwijk, Dordrecht, Meppel, Nunspeet, Tilburg en nog veel meer plekken. Vanaf eind april verschijnt het aanmeldformulier en kunnen vrijwilligers en medewerkers van VluchtelingenWerk deelnemers weer aanmelden voor een leuke vakantieweek.

Wil je weten welke 21 vakantieweken er dit jaar zijn en waar ze worden georganiseerd? Kijk dan in de Kindervakantiewekengids 2023.

Image 1
Image 2
Image 3

Samenwerkingspartners

Om de vakanties goed te kunnen organiseren, werken we samen met deze erkende kindervakantieorganisaties:

  • Stichting VakantieKind
  • Stichting Weekje Weg
  • Y Camps
  • Sociale Groepsvakanties van Nivon

Om de Kindervakantieweken uit te voeren ontvangen we ieder jaar giften van particulier donateurs en diverse fondsen, waaronder: Stichting de Waterlander, Protestantse Kerk Nederland (Kerk in Actie), Fundatie Van den Santheuvel, Stichting de Waterlander, Sobbe, Stichting het R.C. Maagdenhuis en de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR - Projecten in Nederland (PIN).

Word vrijwilliger!

Lijkt het je interessant en leuk om een of meer weken als vrijwilliger een vakantiekampweek te begeleiden? Meld je dan aan via de website van een van deze vakantieorganisaties! Heb je vragen? Mail dan naar kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl
Stuur een mail