Bekend maakt Bemind: voorlichting door vluchtelingen

Wil je meer weten over vluchten en vluchtelingen? Ben je benieuwd naar het persoonlijke verhaal van iemand die is gevlucht? Bekend maakt Bemind komt graag bij jouw school of organisatie langs! Tijdens een bezoek van Bekend maakt Bemind vertelt een vluchteling over zijn/haar ervaringen en mag je alle vragen stellen die je wilt.
placeholder

Ontmoeting met vluchtelingen leidt tot meer begrip

Er wordt in Nederland veel over vluchtelingen gesproken, maar minder vaak met vluchtelingen. En dat is jammer. Want als je elkaar ontmoet en in gesprek gaat, dan begrijp je elkaar vaak beter. Bekend maakt Bemind maakt het mogelijk dat Nederlanders en vluchtelingen elkaar ontmoeten.

Vraag direct een voorlichting van Bekend maakt Bemind aan

Hoe werkt Bekend maakt Bemind?

Twee vrijwilligers van VluchtelingenWerk geven de voorlichting. Een van hen is als vluchteling naar Nederland gekomen. Zij geven een korte presentatie over vluchten en vluchtelingen, maar de nadruk ligt op het persoonlijke verhaal van de vluchteling:

  • Hoe zag zijn leven eruit in het land van herkomst?
  • Waarom is zij gevlucht?
  • Hoe verliep die vlucht?
  • Hoe is het om in Nederland een nieuw leven op te bouwen? 
Kom in contact

Voor wie is het?

Bekend maakt Bemind is geschikt voor groepen volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar (groep 7). De maximale groepsgrootte is 30 personen. Enkele reacties van scholen:

“De klas was doodstil, wat een indrukwekkend verhaal. De kinderen begrijpen het leven van een vluchteling nu beter.”

“Voorlichters gaan op een inclusieve manier met de verschillende meningen in de groep om.”

Bekend maakt Bemind wordt vaak uitgenodigd door scholen. Het gesprek met een vluchteling sluit goed aan op (onder meer) de vakken burgerschap, aardrijkskunde en geschiedenis. Daarnaast bezoeken we bedrijven en organisaties, zoals woningcorporaties, kerken, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties.

Wat kost de voorlichting?

Een voorlichting kost €150,- voor het onderwijs en €250,- voor overige groepen, bijvoorbeeld bedrijven. Dit is inclusief een toolkit met materialen die kunnen worden gebruikt ter voorbereiding of verdieping.

Bekend maakt Bemind krijgt geen subsidie. Daarom vragen we een financiële bijdrage voor de voorlichting. Dit bedrag komt helemaal ten goede aan Bekend maakt Bemind.

Bekend maakt Bemind uitnodigen of meer weten?

Je kunt direct een aanvraag doen of een vraag stellen via onderstaande knop.

Kom jij bij ons voorlichter worden?

Zonder voorlichters geen Bekend maakt Bemind! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, met en zonder vluchtachtergrond, die de voorlichtingen willen verzorgen.

Wil jij graag als gastspreker voorlichting geven op scholen en bij organisaties? Meld je aan via onderstaande knop aan als vrijwilliger. Geef bij de vraag 'Specifieke interesse in 1 van onze projecten?' aan dat je interesse hebt in het project Bekend maakt Bemind.

Meld je aan als voorlichter

Doe mee!