De Kindervakantieweken van VluchtelingenWerk

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan dertig jaar Kindervakantieweken voor vluchtelingenkinderen.
placeholder

Vrijwilligerswerk in de zomervakantie | Onbezorgd spelen

Tijdens de Kindervakantieweken kunnen vluchtelingenkinderen weer even helemaal kind zijn. Een weekje lekker onbezorgd spelen, sporten, leuke spellen doen, kampvuurtjes bouwen en samen gezellig koken en eten: wie wil dat nou niet?!

Wil jij vluchtelingenkinderen de tijd van hun leven bezorgen? En ben je deze zomervakantie een week beschikbaar? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl en ontvang meer informatie!

Ja, ik help graag mee!
placeholder

Houman (34) ging mee als vrijwilliger:

Als klein jongetje ging Houman zelf mee op de vakantie en nu, zo'n vijfentwintig jaar later, is hij er weer bij: als begeleider. 'Het is fantastisch om de kinderen te zien genieten.'

Lees het verhaal van Houman

Steun de Kindervakantieweken!

Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Geef vluchtelingenkinderen de kans om te ontsnappen aan hun zorgen en bezorg hen een leuke en zorgeloze week!

Kindervakantieweken in 2024

Ook dit jaar gaan we honderden vluchtelingenkinderen weer een mooie zomer bezorgen. Er worden dit jaar 21 verschillende Kindervakantieweken georganiseerd voor kinderen, jongeren en moeders/vaders met kinderen. Of ze nu in een azc wonen of al een woning hebben in een gemeente, iedereen die wordt begeleid door VluchtelingenWerk is welkom.

De vakantieweken spelen zich af op mooie locaties in heel Nederland. Daarbij zijn kinderen van alle leeftijden welkom. Zo gaan we onder andere kamperen, boogschieten, mountainbiken, zwemmen en samen koken. Een heerlijke week met elkaar!

Werk jij als vrijwilliger voor VluchtelingenWerk en ken je een kind of gezin dat wel een fijne vakantie kan gebruiken? Meld ze dan aan voor één van de vakantieweken! Onze Kindervakantiewekengids vertelt precies waar onze vakantieweken worden georganiseerd en bij wie je terecht kunt.

De Kindervakantiewekengids 2024
Image 1
Image 2
Image 3

Ze kwamen zó blij terug van vakantie. Nieuwe vrienden maken is ook goed voor hun zelfvertrouwen. Deze mooie herinneringen zijn heel belangrijk na alles wat ze hebben meegemaakt.

Nazek, moeder van Mohammednour (12), deelnemer aan de Kindervakantieweken

placeholder

Kindervakantiefestivals

Naast de Kindervakantieweken, organiseert VluchtelingenWerk ook jaarlijks kindervakantiefestivals in verschillende noodopvanglocaties. Heerlijk onbezorgd spelen in de zomer en weer even kind zijn, juist dat is wat deze kinderen nodig hebben.

Lees meer over de Kindervakantiefestivals

Samenwerkingspartners

Om onze vakanties goed te kunnen organiseren, werken we samen met deze erkende kindervakantieorganisaties:

  • Stichting VakantieKind
  • Stichting Weekje Weg
  • Y Camps
  • Sociale Groepsvakanties van Nivon

Om de Kindervakantieweken uit te voeren ontvangen we daarnaast jaarlijks giften van particuliere donateurs en diverse fondsen waaronder: Stichting de Waterlander, Protestantse Kerk Nederland (Kerk in Actie), Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, Stichting het R.C. Maagdenhuis en de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR - Projecten in Nederland (PIN).

Word vrijwilliger deze zomervakantie!

Lijkt het je leuk om één van onze kindervakantieweken te begeleiden? Stuur dan een mailtje naar kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl en wie weet zien we jou deze zomer!