Werk samen aan maatschappelijke impact met Wake Up Your Mind!

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? Is het jouw missie om mensen met verschillende achtergronden te verbinden? In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), brengt het project Wake Up Your Mind! jongeren met een Nederlandse of vluchtelingachtergrond (17 – 30 jaar) samen om maatschappelijke impact te maken. 
placeholder

   

Wat houdt het Wake Up Your Mind project in?

Vluchtelingenjongeren en Nederlandse leeftijdsgenoten willen elkaar graag ontmoeten, maar weten vaak nog niet hoe. VluchtelingenWerk Nederland brengt deze twee groepen samen. Tijdens het project Wake Up Your Mind! komen jongeren tussen de 17 en 30 jaar wekelijks in een groep bij elkaar om maatschappelijke impact te maken. Dit gebeurt in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Onder professionele begeleiding slaan zij de handen ineen om een eigen bedacht project tot stand te brengen. Denk aan koken met buurtbewoners, filmen over het leven in een azc, het ontwikkelen van een foto-expositie over jonge vluchtelingen, of het organiseren van een sportdag.

Ook meedoen? De volgende ronde van Wake Up Your Mind! start in september 2024. Samen met een groep bepaal je welke activiteit je graag wilt organiseren in verschillende gemeenten. Dit kan van alles zijn, zolang het maar een link heeft met vluchtelingenwerk en een inclusieve samenleving. Meld je snel aan en werk samen aan maatschappelijke impact!

Ja, ik schrijf me in voor september 2024!

Wat ik heel mooi vind, is dat we iets hebben kunnen betekenen voor een groep die vaak onzichtbaar blijft in de samenleving.

Margriet, deelnemer aan Wake Up Your Mind! 2023

Wat is er tot nu toe bereikt?

Het project Wake Up Your Mind! is eind 2020 gestart als onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en loopt nog tot eind 2025. Hier lees je wat er allemaal al is bereikt met Wake Up Your Mind! De volgende ronde gaat begin september 2024 van start.

placeholder

785

jongeren werkten samen aan maatschappelijke projecten.
placeholder

15

steden in Nederland bieden de mogelijkheid deel te nemen aan Wake Up Your Mind!
placeholder

67

groepen werkten al samen aan een project.
placeholder

Tammam en Margriet organiseerden activiteiten voor jongeren in een AZC

Door deel te nemen aan het project Wake Up Your Mind!, slaagden de Syrische Tammam en Groningse Magriet er niet alleen in om iets waardevols te betekenen voor anderen, maar sloten ze ook mooie nieuwe vriendschappen. "Ik vond het zo leuk dat ik binnenkort weer een project zoals deze wil doen."

Lees het verhaal van Tammam en Margriet

Ook maatschappelijke impact maken?

Schrijf je nu in voor Wake Up Your Mind! en breng mensen met verschillende achtergronden samen.

placeholder

Wat is Maatschappelijke Diensttijd (MDT)?

Wake Up Your Mind! is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Doe je mee met MDT, dan ontwikkel je jouw talenten, ontmoet je mensen buiten je vertrouwde omgeving en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook kom je erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Win-win dus!  

Lees hier meer over MDT
placeholder

Waarom meedoen?

Met Wake Up Your Mind! leer je leeftijdsgenoten kennen met en zonder vluchtelingachtergrond. Deze ontmoetingen zorgen voor meer begrip, en een begripvolle samenleving zorgt voor een betere integratie. Ook doe je ervaring op met betrekking tot samenwerken en organiseren. De talentontwikkeling binnen het project helpt je in je verdere (studie)loopbaan. 

placeholder
In deze steden organiseren we Wake Up Your Mind!

Meld je aan vóór september 2024

Met behulp van professionele begeleiding en workshops vanuit VluchtelingenWerk Nederland werk je één avond per week voor vier tot vijf maanden samen met je team aan een realistisch plan. Hierna blik je samen terug op wat er is geleerd, en is er ruimte om de successen van de afgelopen tijd te vieren. De volgende ronde gaat in september 2024 van start.

Enthousiast?

Schrijf je in via onderstaande link, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!