VluchtelingenWerk Noord-Nederland

VluchtelingenWerk Noord-Nederland is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van vluchtelingen. Als mensenrechtenorganisatie richt VluchtelingenWerk zich op bescherming van vluchtelingen.

VluchtelingenWerk Noord-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

VluchtelingenWerk Noord-Nederland streeft naar een samenleving waarin burgers, overheid (gemeenten), bedrijven en instellingen zich actief inzetten voor de opvang en integratie van vluchtelingen, en waarin vluchtelingen de kans krijgen hun leven op te bouwen en in te richten. In de ideale situatie zal het werk van VluchtelingenWerk op het gebied van juridische en maatschappelijke veiligheid en internationale solidariteit niet meer nodig zijn, wanneer de welkome samenleving een stabiele realiteit is. Dit is de droom waar we ons elke dag voor inzetten.

  • Wil je inburgeringslessen volgen? Neem contact met ons inburgeringsloket in Groningen: zie kolom contactgegevens aan de rechterzijde.
  • Wat wij voor gemeenten kunnen betekenen, leest u op de pagina Voor gemeenten.
  • Heeft u een stageplek, baan of werkervaringsplek beschikbaar voor een vluchteling? Ga dan naar de pagina Voor werkgevers.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures.
Noord-Nederland

Uitgelicht | Regio

maandag 14 oktober 2019

Bijna 250 mensen verzamelen zich 9 oktober 2019 in De Lawei in Drachten, voor de conferentie  'Succesvolle inburgering: verbinden,...

maandag 2 september 2019

De inburgering van nieuwkomers gaat op de schop. Met een arbeidsparticipatie van nog geen 25% kun je niet zeggen dat het goed gaat met de...

woensdag 28 augustus 2019

Ben je benieuwd naar het leven op een aszielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur een kijkje in het azc...

Kunnen wij ook op u rekenen?

Maatschappelijke begeleiding

Nederland is voor statushouders in het begin nog heel complex. Gedegen maatschappelijke begeleiding zorgt voor een betere start in de maatschappij en uw gemeente.

Contact

Regiokantoor Stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland
Friesestraatweg 191-3
9743 AC Groningen Route
info-noord@vluchtelingenwerk.nl
T 050 - 57 57 290 maandag tot en met vrijdag

Inburgeringsloket

Goudlaan 297, 9743 CH Groningen
Open: vrijdag 10.00-12.00 uur
Route
Postadres: Postbus 70212, 9704 AE Groningen
inburgering-noord@vluchtelingenwerk.nl
Teamleider: Erika Suderee
Loketmedewerker: Menko van der Ark, Marjan Staghouwer
T 06 - 83640179 (voor het maken van afspraken en eventuele vragen)

Contactpersoon gemeenten
VluchtelingenWerk verzorgt in driekwart van alle Nederlandse gemeenten de maatschappelijke begeleiding. Maatwerk per gemeente is natuurlijk altijd mogelijk. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij uw gemeente. (Klik op Regio Noord; in het zoekvenster rechtsboven kunt u de gewenste gemeentenaam invoeren; contactgegevens vindt u in de rechterkolom)
 

Contactpersoon werkgevers
Karin Veld
Regionaal Stafmedewerker Arbeidsparticipatie
kveld@vluchtelingenwerk.nl

Contactpersoon scholen
Femke Hummel / Pauline de Vries
Projectmedewerkers
bmbnn@vluchtelingenwerk.nl
T (050) 5757290
0638761750 (Pauline de Vries)
 
Contactpersoon projecten
Hannie van Esch
Projectontwikkelaar
T (050) 5757290
 
Contactpersoon terugkeer
Sonja Meijer
T (050) 5757290

MT & Raad van Toezicht

VluchtelingenWerk Noord-Nederland is een Stichting met het dagelijkse bestuur door de directeur-bestuurder en het Management Team. De eindverantwoording ligt in handen van de Raad van Toezicht.

Klachten en privacy

Wij willen al onze cliënten, relaties en medewerkers (betaald, onbetaald, stagiairs) zorgvuldig behandelen. Toch blijft ons werk het werk van mensen. Er kunnen fouten worden gemaakt.

Like ons op Facebook