Kunnen wij ook op u rekenen?


Niemand laat zonder reden zijn huis, baan en familie achter. Mensen vluchten voor onderdrukking, oorlog of vervolging. In Nederland moeten zij weer helemaal opnieuw beginnen. Ze beheersen de taal nog niet en moeten hun weg vinden in onze samenleving. Begrip en ondersteuning zijn daarbij heel hard nodig.

VluchtelingenWerk staat klaar voor mensen die in Nederland bescherming zoeken. Wij helpen tijdens de complexe asielprocedure en bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Daarbij kunnen we gelukkig rekenen op betrokken Nederlanders, zoals Rutger. Ook jouw steun en betrokkenheid is hard nodig. Als vrijwilliger doe je boeiend en zinvol werk en lever je een bijdrage aan een samenleving met verbeterde kansen voor nieuwkomers. VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een inwerkprogramma en trainingen.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 • Kunnen wij ook op u rekenen?
 • Wat krijg je er voor terug?

  1. Doe werkervaring op, of zet jouw ervaring in om anderen te helpen;
  2. bouw aan je netwerk, ervaar andere culturen en werk aan je persoonlijke groei;
  3. VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, trainingen en een onkostenvergoeding.
  4. help je medemens en lever een bijdrage aan de maatschappij;
  5. word vooral vrijwilliger omdat het leuk is!

2019-10 Vrijwilliger Arbeidscoach bij VluchtelingenWerk Sneek, project VIP² (Vluchtelingen Investeren in Participeren)

Samen met de cliënt en de werkcoach van de gemeente zet je een plan uit voor de integratie van de cliënt. De geleerde materie tijdens de VIP training wordt in de praktijk uitgevoerd. Je ondersteunt de cliënt in het sollicitatieproces inclusief het ontdekken van de eigen competenties, mogelijkheden en uitdagingen. Anderzijds is je rol groepsgericht en ben je in die hoedanigheid aanwezig bij de groepsbijeenkomsten. Daarnaast vragen we je een rol te spelen in het beschikbaar stellen van je eigen netwerk (geen acquisitie), waarin gezocht kan worden naar werkgevers voor excursies en stages.

Meer informatie

Heb je een goed idee of specifieke ervaring die je voor VluchtelingenWerk wil inzetten? Of wil je een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Stuur een mail naar p&o-noord@vluchtelingenwerk.nl Neem dan contact op met een teamleider van VluchtelingenWerk in jouw gemeente. Contactgegevens kun je vinden door bovenaan deze pagina je postcode of gemeentenaam in het zoekveld te typen.


 

Vrijwilligers in Ter Apel

Het asielcomplex in Ter Apel lijkt een dorp met bakstenen huizenrijen, zonnepanelen op de daken, wijken waar verschillende groepen vreemdelingen verblijven.

Vrijwillige Spreekuurmedewerker

Achtergrond

In samenwerking met Sociaal Werk De Schans biedt VluchtelingenWerk maatschappelijke begeleiding aan vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en in de gemeente Westerkwartier (komen) wonen. Deze maatschappelijke begeleiding wordt ondersteund door een wekelijks inloopspreekuur.

Taakomschrijving

Als spreekuurmedewerker bent u op vaste tijden werkzaam tijdens spreekuren op het kantoor van Sociaal Werk De Schans/VluchtelingenWerk in Grootegast en/of Marum. Uw belangrijkste taken bestaan uit: