Vijfde lesgroep inburgeraars VluchtelingenWerk Noord-Nederland start in wijkcentrum de Berk - Groningen

Donderdag 1 oktober is de vijfde lesgroep inburgeraars VluchtelingenWerk Noord-Nederland in wijkcentrum de Berk - Groningen van start gegaan.

Het klaslokaal in wijkcentrum de Berk aan de Berkenlaan in Groningen (stad) stroomt rustig vol met de acht nieuwe cursisten van de vijfde lesgroep inbugeraars van VluchtelingenWerk Noord-Nederland.
Donderdagochtend 1 oktober is de nieuwe lesgroep begonnen. Docente Aletta Piël checkt de ruime locatie waar coronaproef lesgegeven kan worden en verwelkomt de cursisten met verschillende achtergronden: Somalië, Marokko, Eritrea en Irak.  In acht uur les per week worden ze klaargestoomd voor de inburgeringsexamens van analfabeten tot beginnende inburgeraars.
In totaal verzorgt VluchtelingenWerk Noord-Nederland voor 66 cursisten in vijf lesgroepen de lessen van alfabetsering tot het Staatsexamen in de stad.

Keurmerk Blik op Werk

Het inburgeringstraject van VluchtelingenWerk Noord-Nederland beschikt over het keurmerk van de onafhankelijke kwaliteitsorganisatie Blik op Werk. VluchtelingenWerk Noord-Nederland is bij de jaarlijkse audit in april jl. met vier sterren, het hoogst haalbare, beloond. Cursisten waarderen de lessen met een 8.

Corona en les? Laptop beschikbaar? 

In deze coronaperiode zijn er nieuwe woorden en uitdrukkingen bijgekomen die we naast de inburgeringslessen met elkaar bespreken zoals: ‘het nieuwe normaal’. Extra computervaardigheden voegen we toe aan onze lessen zodat cursisten nog beter voorbereid zijn op eventuele toekomstige online lessen. 
Heb jij nog een goedwerkende laptop beschikbaar voor onze cursisten?
Mail ons: inburgering-noord@vluchtelingenwerk.nl

VluchtelingenWerk Noord-Nederland

VluchtelingenWerk Noord-Nederland heeft voor inburgeraars een aanbod op maat. Wij bieden trajecten voor alfabetisering, inburgering en Staatsexamen NT2 I of II. De lessen worden klassikaal gegeven door ervaren en gecertificeerde NT2-docenten.Door onze ruime werkervaring met vluchtelingen weten we als geen ander hoe belangrijk de voorbereiding op het inburgeringsexamen is. We bieden daarom een inburgeringstraject op maat.
De ervaren en gecertificeerde NT2-docent geeft in kleine klassen (maximaal vijftien leerlingen) taallessen op het gewenste niveau. Daarnaast geeft een taalcoach een-op-een-begeleiding bij de inburgeraar thuis. Zo kunnen we iedereen optimaal voorbereiden op het examen.

Wil jij ook inburgeren?    

Voor alle nivo’s is nog plek vrij voor nieuwkomers. Wil jij inburgeren bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland, of je inzetten als taalcoach of klassenassistent? Kijk op de volgende link en meld je aan:  https://www.vluchtelingenwerk.nl/noordnederland/inburgering

Informatie bij het Inburgerloket VluchtelingenWerk Noord-Nederland. Elke vrijdag tussen 10.00 uur - 12.00 uur aan de Friesestraatweg 191-3 te Groningen (schoolvakanties gesloten).

donderdag 1 oktober 2020