Actie 'Sterren Stralen' helpt Vluchtelingen Werk Noord-Nederland

Rotary Club Veendam heeft gisteravond VluchtelingenWerk Noord-Nederland blij gemaakt met een cheque ter waarde van 9.000 euro. Dit bedrag werd opgehaald tijdens de actie Sterren Stralen.

Het jaarlijkse thema “kinderen in de knel” gold in 2015 zeker voor de vluchtelingenkinderen. Zij zijn niet verantwoordelijk voor oorlogsgeweld, maar worden er wel de dupe van. De beelden van kinderen in bootjes, lopend door de Balkan, in overvolle treinen staan op ons netvlies. In Nederland wordt een aantal vluchtelingenkinderen sober opgevangen in een noodopvang.
Ze vermaken zich met kaartspelletjes en verstoppertje spelen, maar eigenlijk horen ze overdag gewoon op school te zitten, net als andere kinderen. 

Maar vluchtelingenkinderen zijn vaak veerkrachtig, pakken de draad in Nederland snel op en willen doorgaan met hun leven, nu in Nederland. Met deze gift zijn we als VluchtelingenWerk Noord-Nederland in staat een groot aantal vluchtelingen kinderen een extra steuntje in de rug te geven tijdens het vorm geven van hun toekomst.

"We waren verrast door het royale gebaar van de Rotary. We zijn ontzettend blij met deze gift. We danken alle Rotary leden heel hartelijk. Begin 2016 gaan we voor de vluchtelingenkinderen een mooi plan maken" Aldus Christine Hillemans, directeur VluchtelingenWerk Noord-Nederland
 

donderdag 24 december 2015

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail