Nieuwsbericht gemeenteraadsverkiezingen

Over een maand is het zover, op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De integratie van vluchtelingen is een belangrijk thema voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het gemeentelijk beleid bepaalt steeds meer de kans op een succesvolle integratie.

VluchtelingenWerk Nederland heeft concrete aanbevelingen voor een duurzaam integratiebeleid voor vluchtelingen in de gemeenten. Maar wat is precies de rol van de gemeente bij de integratie van vluchtelingen? Dit leggen we uit in een kort filmpje.


Actieplan voor goed integratiebeleid


Goede begeleiding en snelle, duurzame integratie zijn van belang voor de hele samenleving. Daarnaast staat het draagvlak voor vluchtelingen onder druk. Gemeenten spelen hierin een grote rol. Wat kunnen lokale politieke partijen hierin betekenen voor vluchtelingen in hun gemeente? VluchtelingenWerk heeft concrete voorstellen geformuleerd op de thema’s wonen, inburgeren, werk en een 'integrale aanpak'. Download hier  het hele actieplan.

 

Wat kun jij doen?

Wil jij ook een goed integratiebeleid voor vluchtelingen in jouw gemeente? Lees de programma’s van de lokale politieke partijen om te kijken of zij hier aandacht aan hebben besteed. Aan de hand van ons actieplan kun je lezen wat een goed integratiebeleid inhoudt.

donderdag 22 februari 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail