Verhalen uit Noord

Waarom moet je vluchten? Wat moet je doen voordat je je met je familie kunt herenigen?

 De antwoorden op deze en meer vragen lees je in de persoonlijke verhalen van vluchtelingen en vrijwilligers uit Noord-Nederand. En sympathisanten vertellen waarom zij vluchtelingen een warm hart toedragen.

Het verhaal van een vluchteling is niet van zijn of haar gezicht af te lezen. Nieuwsgierig naar de persoonlijke verhalen? Klik dan op een van de gezichten.

Het hoofd koel houden

Vakantie in eigen land  bevalt Jan Joustra wel. De teamleider van de Proces Opvang Locatie Ter Apel zit buiten bij zijn eigen huis vlakbij de Weerribben in NW Overijssel. “Mijn eigen Hof van Eden” mijmert hij vanuit zijn luie stoel.

“Een nieuwe start vanuit een moeilijke situatie”

Een klein jaar werkt Allert van der Hoeven nu als ‘consulent Landen van Herkomst’ vanuit VluchtelingenWerk Noord Nederland, voor het project Met Opgeheven Hoofd 2 (MOH2).

95 jarige vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland

16-01-2020
95 jarige vrijwilliger

Dat veel vrijwilligers bij VluchtelingenWerk Noord Nederland de pensioengerechtigde leeftijd zijn gepasseerd is algemeen bekend.

Sneller en beter integreren

Sne4ller en beter integreren

Aandachtig kijkt een groepje cursisten naar het tv-programma 'Ik vertrek', waarin een Nederlands echtpaar in Frankrijk een 'chambre d'hôtes' begint. In aarzelend Nederlands bespreekt de groep het fragment, het blijkt echt lastig om de juiste informatie eruit te pikken.

Heeft u ook een mooi verhaal?

Wij zijn altijd op zoek naar interessante, mooie en/of ontroerende verhalen van vluchtelingen, vrijwilligers of sympathisanten. Heb je een verhaal voor ons, laat het ons weten. Probeer zo duidelijk mogen aan te geven over welke bijzondere ontmoeting, gebeurtenis of ervaring je graag zou willen vertellen. Dan nemen wij contact met je op per mail of telefoon.

communicatienoord@vluchtelingenwerk.nl

Alles achterlaten en opnieuw beginnen

In de Folkingestraat in Groningen vind je een winkel met Syrische, Egyptische en Turkse producten en brocante. Het heet simpelweg: J & Z , dat staat voor Jahoud en Zafer, een Syrisch echtpaar. Aanleiding voor een gesprek is de tentoonstelling over Syrië die in de zomer van 2019 te zien was in museum Wierdenland in Ezinge, waar dan ook wat kleine Syrische producten worden verkocht.

“Vertrouwen krijgen is het allerbelangrijkst”

Ze zet tijdens haar stage alles op alles om haar cliënten goed te kunnen begeleiden. Zo reisde ze zelfs twee weken naar Marokko om een cliënte met een ingewikkelde zaak beter te kunnen helpen. Nynke ten Boom loopt sinds september stage op de gezinslocatie van VluchtelingenWerk Nederland in Burgum.