VluchtelingenWerk in Heerenveen

Vluchtelingen in Heerenveen kunnen op ons rekenen. Om vluchtelingen wegwijs te maken in onze gemeenten zoeken we vrijwilligers. We zoeken bedrijven met een baan of stageplek voor vluchtelingen.

Wij bieden maatschappelijke begeleiding aan vluchtelingen en zijn vraagbaak voor nieuwe inwoners van de gemeenten die na een asielprocedure een verblijfsvergunning hebben gekregen. Er zijn meer dan 300 vrijwilligers in onze stad actief voor vluchtelingen. Allemaal mensen die zich met hart en ziel inzetten voor mensen die huis en haard hebben moeten achterlaten.

Zowel met vragen op juridisch gebied als op het gebied van maatschappelijke begeleiding kunnen nieuwkomers bij ons terecht. Er wordt ondersteuning geboden op het gebied van arbeidsparticipatie, omgaan met geld en kennis over de Nederlandse kernwaarden. Naast ondersteuning in integratie geeft VluchtelingenWerk Heerenveen ook inburgeringslessen aan nieuwe statushouders.

  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen
  • Meer weten over inburgering? VluchtelingenWerk Heerenveen verzorgt inburgeringslessen aan nieuwe statushouders. Kijk op de pagina Inburgering
verborgen

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Niemand laat zonder reden zijn huis, baan en familie achter. Mensen vluchten voor onderdrukking, oorlog of vervolging. In Nederland moeten zij weer helemaal opnieuw beginnen. Ze beheersen de taal nog niet en moeten hun weg vinden in onze samenleving. Begrip en ondersteuning zijn daarbij heel hard nodig. Ook jouw steun en betrokkenheid is hard nodig. Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Noord-Nederland

Uitgelicht | Heerenveen

dinsdag 12 oktober 2021

Kinderboekenweek 2021 is van start gegaan. Thema van dit jaar is 'worden wat je wil'. 

donderdag 30 september 2021

Zaterdag 25 september hebben statushouders en vrijwilligers van VluchtelingenWerk Noord-Nederland een Frisse Start gevierd.

maandag 13 september 2021

Een nazomerse dag in het Groningse Noorderplantsoen, perfecte omstandigheden om vrijwilligers van VluchtelingenWerk een fotoshoot aan te...

Kijk hier voor de actuele openingstijden VluchtelingenWerk

Vacatures in Heerenveen

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

In Heerenveen (of andere gemeenten) zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop voor alle beschikbare vrijwilligersfuncties.

Contact

VluchtelingenWerk gemeente Heerenveen

-----------------------------------------------------

Dr. Wumkeslaan 4e, 8442 EM Heerenveen
Route
heerenveen@vluchtelingenwerk.nl
T 0513-650816
Teamleiders Integratie: Everdien Brinkhuis, Ilse van Zwol
-----------------------------------------------------

Informatie voor vluchtelingen

Reguliere openingstijden:
Spreekuur Maatschappelijke Begeleiding:
woensdag 13:00 tot 15:00 en donderdag 14:00 tot 16:00

Juridisch spreekuur:
dinsdag 14.00 tot 16.00 uur

-----------------------------------------------------

Leslocatie Inburgering

Dr. Wumkeslaan 4e, 8442 EM Heerenveen
Route
heerenveen@vluchtelingenwerk.nl
InekeBlaauw
Rina Horjus
Yolande Brouwer
T 0513-650816
-----------------------------------------------------
 

 

Contactpersoon werkgevers

Klik hier.

Contactpersoon scholen

Klik hier.