VluchtelingenWerk Noord-Nederland heeft de fysieke inburgeringslessen weer opgestart vanaf 29 juni jl.

Taal is emotie. Op de negen leslocaties in Groningen, Friesland en Drenthe staan de cursisten, taalcoaches en docenten te popelen om elkaar na maanden van digitale lessen weer op 1.5 m te kunnen begroeten en de fysieke lessen op te pakken.

“Taal moet je voelen, horen en zien en de beste manier is in het fysieke leslokaal. Cursisten willen graag persoonlijk contact. Dat hebben ze gemist in de afgelopen maanden. Lesgeven doe je met humor, mimiek en intonatie” aldus teamleider Tanneke van Dijk in Groningen. 

Corona-proof leslocaties                                                               

De leslokalen zijn ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Het spreekt voor zich dat de veiligheid en gezondheid van cursisten, taalcoaches en docenten voorop staat.  We hebben ons voorbereid op aanpassingen zoals looplijnen, tafelschikkingen, handhygiëne, minimale loopbewegingen tijdens de lessen en extra leslokalen. Zo heeft VluchtelingenWerk vlot en adequaat per 29 juni met de fysieke lessen aangevangen.

Keurmerk   

Het inburgeringstraject van VluchtelingenWerk Noord-Nederland beschikt over het keurmerk van de onafhankelijke kwaliteitsorganisatie Blik op Werk. VluchtelingenWerk Noord-Nederland is bij de jaarlijkse audit in april met vier sterren, het hoogst haalbare, beloond. Cursisten waarderen de lessen met een 8.

Gemis

Docent Mieke Bába: “Ik heb de cursisten gemist en heb er zo ’n zin in om vanaf  29 juni a.s. samen de fysieke lessen weer op te pakken. Natuurlijk doen we dat op 1.5 m afstand en er zijn nog plekken vrij voor nieuwe instroom en vrijwilligers. Met name de alfabetiseringscursisten hebben het ‘persoonlijke contact’ bij het volgen van lessen echt nodig.

In deze coronaperiode zijn er nieuwe woorden en uitdrukkingen bijgekomen die we naast de inburgeringslessen met elkaar gaan bespreken zoals: ‘het nieuwe normaal’. Extra computervaardigheden voegen we toe aan onze lessen zodat de cursisten nog beter voorbereid zijn op eventuele toekomstige online lessen.”

Wij jij ook inburgeren of je inzetten als taalcoach of klassenassistent?

Wil jij inburgeren bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland, of je inzetten als taalcoach of klassenassistent? Kijk op de volgende link en meld je aan: 

https://www.vluchtelingenwerk.nl/noordnederland/inburgering

 

donderdag 18 juni 2020