VluchtelingenWerk in Noordenveld

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Noordenveld.  VluchtelingenWerk in Noordenveld valt onder de regio Zuidwest Drenthe. Wij verzorgen inburgeringslessen in Roden. Tot ons werkgebied behoren alle dorpen in de gemeente Noordenveld. 

We begeleiden hen bij hun huisvesting, integratie, taal en werk. Daarnaast geven we voorlichting en gastlessen over vluchtelingen.

Integratieactiviteiten
Met de gemeente Noordenveld hebben wij afspraken om aan de statushouders integrale maatschappelijk begeleidingstrajecten aan te bieden die 24 maanden duren.
De maatschappelijke begeleiding bevat in ieder geval de volgende componenten:
• praktische hulp bij het regelen van basisvoorzieningen: ondersteuning en coaching van vergunninghouders bij het regelen van praktische zaken en het wegwijs
maken in de gemeente;
• hulp bij het starten van de inburgering: informatie over het inburgeringstraject en hulp bij het vinden van een inburgeringscursus waar nodig en
• stimuleren van participatie en integratie: door begeleiding en coaching en kennismaking met maatschappelijke organisaties, informatie over onderwijs,
vrijwillig en betaald werk etc.
• tijdens ons inloopspreekuur op woensdagmiddag zijn onze cliënten welkom met hun vragen. Dit kan zonder of met afspraak. De vragen die op het spreekuur de revue passeren zijn zeer uiteen: van een uitleg van een simpele informatieve brief tot het invullen van (ingewikkelde) formulieren van allerlei instanties die voor mensen op dat moment van toepassing zijn. Het spreekuur wordt in een ploegje van twee mensen gedraaid en in totaal zijn vijf ervaren mensen belast met het draaien van het spreekuur.

Inburgeringsactiviteiten
Wij verzorgen inburgeringslessen op verschillende niveaus. De lessen worden gegeven door een NT2docent met ondersteuning van klassenassistenten.
Naast drie dagdelen inburgeringslessen, krijgen onze cursisten ook begeleiding van taalcoach. Meer weten over Inburgering? Kijk op de pagina Inburgering.

  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen
  • Meer weten over inburgering? Neem contact op met het inburgeringsloket in Groningen; zie contactkolom of kijk op de pagina Inburgering 
  • Mocht je interesse hebben naar wie we zijn en wat we doen, loop gerust eens binnen. We zijn voortdurend op zoek naar maatschappelijk begeleiders en taalcoaches maar stellen ons vooral graag aan u voor. U kunt ons ook bellen: 050 5757299 of mailen: noordenveld@vluchtelingenwerk.nl
verborgen

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Niemand laat zonder reden zijn huis, baan en familie achter. Mensen vluchten voor onderdrukking, oorlog of vervolging. In Nederland moeten zij weer helemaal opnieuw beginnen. Ze beheersen de taal nog niet en moeten hun weg vinden in onze samenleving. Begrip en ondersteuning zijn daarbij heel hard nodig. Ook jouw steun en betrokkenheid is hard nodig. Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Noord-Nederland

Uitgelicht | Noordenveld

vrijdag 15 oktober 2021

De gemeente Noordenveld maakt zich samen met Humanitas Noordenveld, Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld, Kledingbank Noordenveld...

dinsdag 12 oktober 2021

Kinderboekenweek 2021 is van start gegaan. Thema van dit jaar is 'worden wat je wil'. 

donderdag 30 september 2021

Zaterdag 25 september hebben statushouders en vrijwilligers van VluchtelingenWerk Noord-Nederland een Frisse Start gevierd.

Kijk hier voor de actuele openingstijden VluchtelingenWerk

Vacatures in Noordenveld

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

In Noordenveld (of andere gemeenten) zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop voor alle beschikbare vrijwilligersfuncties.

Contact

VluchtelingenWerk Noordenveld

-----------------------------------------------------

Locatie Roden
Ceintuurbaan Noord 122
9301 NZ Roden
Route
noordenveld@vluchtelingenwerk.nl
T 050 5757299

Teamleider:Femke Hummel
werkzaam op woensdag
Junior Teamleider: Willemien Groot
-----------------------------------------------------

Leslocatie Inburgering

Ceintuurbaan Noord 122
9301 NZ Roden
Route, zie boven onder Locatie Roden
T 050 5757290
 

Docent: Aletta Piël
apiel@vluchtelingenwerk.nl
Teamleider: Mieke Bába
mbaba@vluchtelingenwerk.nl

De lessen vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00-12.00 en van 13.00-16.00

Op dit moment zijn de lesgroepen in Roden vol. Alle inschrijvingen komen voorlopig op een wachtlijst te staan.

-----------------------------------------------------

Contactpersoon werkgevers

Klik hier.

Contactpersoon scholen

Klik hier.