Wat we voor uw gemeente kunnen betekenen

In veel gemeenten in het hele land verzorgt VluchtelingenWerk coaching vestiging en maatschappelijke begeleiding van statushouders. Maar onze vrijwilligers en professionele beroepskrachten doen nog veel meer!

  • We begeleiden trajecten voor de Participatieverklaring.
  • We voeren projecten uit op gebied van arbeidsparticipatie, financiële zelfredzaamheid, taal, voorlichting/draagvlakbevordering, opvoeding, culture uitwisseling, verkeersregels enz.
  • In een aantal grotere gemeenten hebben we een regierol om de vele initiatieven rond vluchtelingen in goede banen te leiden.
  • Als er een asielzoekerscentrum (azc) in uw gemeente staat, houdt VluchtelingenWerk daar spreekuren voor de bewoners van het azc.

Als uw gemeente een project wil uitvoeren voor statushouders en/of nieuwkomers dat niet wordt genoemd of nog niet bestaat, neem dan contact met ons op. Wellicht hebben onze collega's elders in het land al ervaring met een vergelijkbaar project. En anders denken we graag met u mee.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Uitnodiging Workshop Eritrea 17 januari 2019 in Wolvega

Culturele kenmerken en achtergronden

Wat is Eritrea eigenlijk voor land? Hoe ziet het leven er daar uit? Wat hebben Eritrese vluchtelingen allemaal meegemaakt en wat zijn hun gewoonten?

Van harte welkom op de trainingsdag Eritrea en Syrië 31 januari in Zuidwolde

Maatschappelijke begeleiding

Nederland is voor statushouders in het begin nog heel complex. Gedegen maatschappelijke begeleiding zorgt voor een betere start in de maatschappij en uw gemeente.

Integratie

integratie: burencontact

Integratie is gelijkwaardig lid worden van een samenleving en daar volwaardig aan meedoen. Voor vluchtelingen die vanuit de opvang in een gemeente komen wonen, is alles nieuw.

Participatieverklaring: VluchtelingenWerk biedt een compleet traject.

Participatieverklaring: een compleet traject

Gemeenten zijn ervoor verantwoordelijk dat alle vluchtelingen en andere nieuwkomers een ‘participatieverklaring’ tekenen. Wij bieden een compleet traject.

Arbeidsparticipatie

Werk is voor vluchtelingen een sterke integratiemotor om een plek in de maatschappij te verkrijgen. Steeds meer gemeenten willen extra inzetten op participatie en arbeidsparticipatie.

Project Euro-Wijzer 3

Vluchtelingen vormen een risicogroep tav schuldenproblematiek. Vluchtelingenwerk zet daarom in op schuldpreventie. Een gezonde financiële situatie is immers onmisbaar voor een goede integratie en participatie.

Contact voor gemeenten

Als uw gemeente al samenwerkt met VluchtelingenWerk dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon: een teamleider in uw gemeente of de regiomanager. Werken we nog niet samen, neem dan contact op met:

VluchtelingenWerk verzorgt in driekwart van alle Nederlandse gemeenten de maatschappelijke begeleiding. Maatwerk per gemeente is natuurlijk altijd mogelijk.
 
Voor meer informatie kunt u ook terecht bij uw gemeente. (Klik op Regio Noord; in het zoekvenster rechtsboven kunt u de gewenste gemeentenaam invoeren; contactgegevens vindt u in de rechterkolom)
 
Contactpersoon werkgevers
Karin Veld
Regionaal Stafmedewerker Arbeidsparticipatie
kveld@vluchtelingenwerk.nl
T 06-53902456
 
Keshia Hoogland
Projectleider VIP2
khoogland@vluchtelingenwerk.nl
 
Jannet Verdoes
Projectcoördinator VIP2
jverdoes@vluchtelingenwerk.nl
 
Marjan Kroone
Accountmanager speciale projecten
T 06-512795 29
 
Regiokantoor VluchtelingenWerk Noord-Nederland
Friesestraatweg 191-3
9743 AC Groningen
050-5757290
 

Uitgelicht | Gemeenten

10 jan 2019

In de gemeente Westerkwartier slaan Sociaal Werk de Schans (Tinten) en VluchtelingenWerk Noord-Nederland vanaf 1 januari 2019 de handen...

19 dec 2018

Acht nieuwkomers uit Eritrea hebben woensdag 28 november in aanwezigheid van wethouder Henk Lammers in Tynaarlo hun...

11 dec 2018

Woensdag 28 november is in Assen alweer de vierde arbeidsmarkttraining in het Arabisch met vijftien gemotiveerde deelnemers en hun...

Ontmoeting met uw groep

Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.

Inburgering