Wat we voor uw gemeente kunnen betekenen

In veel gemeenten in het hele land verzorgt VluchtelingenWerk coaching vestiging en maatschappelijke begeleiding van statushouders. Maar onze vrijwilligers en professionele beroepskrachten doen nog veel meer!

  • We begeleiden trajecten voor de Participatieverklaring.
  • We voeren projecten uit op gebied van arbeidsparticipatie, financiële zelfredzaamheid, taal, voorlichting/draagvlakbevordering, opvoeding, culture uitwisseling, verkeersregels enz.
  • In een aantal grotere gemeenten hebben we een regierol om de vele initiatieven rond vluchtelingen in goede banen te leiden.
  • Als er een asielzoekerscentrum (azc) in uw gemeente staat, houdt VluchtelingenWerk daar spreekuren voor de bewoners van het azc.

Als uw gemeente een project wil uitvoeren voor statushouders en/of nieuwkomers dat niet wordt genoemd of nog niet bestaat, neem dan contact met ons op. Wellicht hebben onze collega's elders in het land al ervaring met een vergelijkbaar project. En anders denken we graag met u mee.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Maatschappelijke begeleiding

Nederland is voor statushouders in het begin nog heel complex. Gedegen maatschappelijke begeleiding zorgt voor een betere start in de maatschappij en uw gemeente.

Integratie

integratie: burencontact

Integratie is gelijkwaardig lid worden van een samenleving en daar volwaardig aan meedoen. Voor vluchtelingen die vanuit de opvang in een gemeente komen wonen, is alles nieuw.

Participatieverklaring: VluchtelingenWerk biedt een compleet traject.

Participatieverklaring: een compleet traject

Gemeenten zijn ervoor verantwoordelijk dat alle vluchtelingen en andere nieuwkomers een ‘participatieverklaring’ tekenen. Wij bieden een compleet traject.

Arbeidsparticipatie

Werk is voor vluchtelingen een sterke integratiemotor om een plek in de maatschappij te verkrijgen. Steeds meer gemeenten willen extra inzetten op participatie en arbeidsparticipatie.

Project Euro-Wijzer 3

Vluchtelingen vormen een risicogroep tav schuldenproblematiek. Vluchtelingenwerk zet daarom in op schuldpreventie. Een gezonde financiële situatie is immers onmisbaar voor een goede integratie en participatie.

Contact voor gemeenten

Als uw gemeente al samenwerkt met VluchtelingenWerk dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon: een teamleider in uw gemeente of de regiomanager. Werken we nog niet samen, neem dan contact op met:

Alinda Bennink
Senior teamleider Arbeidsparticipatie en Integratie
T (0591) 649145
 
Marjan Kroone
Accountmanager
T 06-512795 29
 

Uitgelicht | Gemeenten

15 nov 2018

De Tolkenpool bestaat uit een aantal vrijwilligers die "huis-, tuin en keukengesprekken" in gemeente Smallingerland willen tolken naar...

31 okt 2018

Tijdens het integratie diner op 16 oktober van VluchtelingenWerk  Noord-Nederland in de Jacobs Douwe Egberts fabriek in Joure..

24 okt 2018

 Ook iets voor uw gemeente?

Veel vluchtelingen uit Eritrea kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken om hun draai te...

Ontmoeting met uw groep

Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.

Inburgering