Lespakket of gastles?

Iedereen heeft een mening over vluchtelingen. Soms is die gebaseerd op feiten, maar soms ook op fabels of vooroordelen. Wat is precies een vluchteling? Waarom vangt Nederland vluchtelingen op? Tijdens onze gastlessen en in onze lespakketten komen die vragen – en nog veel meer – aan de orde.

Werkwijze

Onze speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers komen in koppels – waarvan één persoon met een vluchtelingachtergrond – op bezoek bij diverse groepen (op scholen, bij verenigingen, buurthuizen, maatschappelijke organisaties).  Tijdens laagdrempelige bijeenkomsten delen zij feitelijke informatie over vluchtelingen, maar vooral hun persoonlijke verhaal. We denken graag mee hoe we de ontmoeting kunnen aansluiten op de lokale situatie of behoefte. Voor scholen is onze voorwaarde dat er altijd een docent aanwezig is om de interactie mede te begeleiden.

Meer weten of meedoen?

Meer weten over het project of de mogelijkheden bespreken? Neem contact op met projectmedewerker Amina Mohamed via bmbnn@vluchtelingenwerk.nl.

Ons voorlichtingsaanbod bestaat uit:

  • Gastlessen op scholen, waarbij de les vaak door een vluchteling en een vrijwilliger van VluchtelingenWerk wordt verzorgd. We geven gastlessen aan leerlingen op basisscholen tot studenten aan hogescholen en universiteiten.
  • Lespakketten voor docenten die zelfstandig aan de slag willen. We hebben gratis lespakketten voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo. Klik hier voor alle lespakketten.
  • Voorlichting of een lezing aan volwassenen. We verzorgen die bij maatschappelijke organisaties, gemeenten, serviceclubs, de politie en bedrijven.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Ontmoeting in de klas

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.'

Contact

We komen graag een gastles, lezing of voorlichting verzorgen. Neem daarvoor contact op VluchtelingenWerk in uw gemeente of met:

VluchtelingenWerk Noord-Nederland
 
Amina Mohamed
projectmedewerker Bekend maakt Bemind
 
Marjan Kroone
Accountmanager
mkroone@vluchtelingenwerk.nl
T 06-51279529

Uitgelicht | Scholen

01 nov 2018

De vluchtelingencrisis in tekeningen in het Stripmuseum in Groningen.

12 sep 2018

Inspectie Blik op Werk: Toezicht in de klas bij VluchtelingenWerk Noord-Nederland: voldoende!!...

16 apr 2018

Afgelopen zaterdag 22 september openden veertig asielzoekerscentra door heel Nederland hun deuren. Ondanks het regenachtige weer kwamen...