Wake up your mind

In Noord-Nederland is WUYM! een continuering van het project dat vorig jaar in Groningen en Leeuwarden is uitgevoerd.

Jonge statushouders gekoppeld aan 5 Nederlandse jongeren

In het project worden per locatie 5 Nederlandse jongeren en 5 jonge statushouders samen gebracht en begeleid om projecten te bedenken, plannen op te stellen en uit te voeren. Tijdens het traject van 3 à 4 maanden worden de jongeren begeleid door VluchtelingenWerk. Een traject kan uit verschillende onderdelen bestaan, bijvoorbeeld: een kennismakingsactiviteit, brainstormsessie, een basiscursus van VluchtelingenWerk, excursies, etc.

De tijd die jongeren erin steken is gemiddeld een dagdeel per week (in totaal 80 uur). Het totale project zal twee jaar duren en levert flink wat waardevolle ervaring op voor beide groepen. Naast dat de jongeren elkaar ontmoeten leren ze ook elkaars cultuur kennen, nieuwe vaardigheden opdoen en een idee omzetten naar een professioneel plan. Daarnaast is het natuurlijk gezellig en een waardevolle ervaring. Voorbeelden van projecten zijn: evenementen in de wijk, filmprojecten, foto-exposities, interculturele eetavonden, een tijdschrift maken, een sportdag op een AZC organiseren of taalles geven aan jongeren.

Locaties

In Noord Nederland wordt WUYM! op drie locaties uitgezet: Emmen, Groningen en Leeuwarden.

Projectbegeleiding

Margriet Bos is projectleider voor WUYM! Noord-Nederland en projectmedewerker voor Groningen. Annemiek Reitsma is projectmedewerker voor Leeuwarden en Emmen.

Meedoen?

Wil je meedoen aan dit project of ken je jongeren met een vluchtelingenachtergrond of Nederlandse jongeren die aan WUYM! willen meedoen, neem dan contact met ons op:

Margriet Bos: mabos@vluchtelingenwerk.nl
Annemiek Reitsma: areitsma@vluchtelingenwerk.nl

 

Meer informatie?

Projectleiders per 01.01.2021: Margriet Bos, mabos@vluchtelingenwerk.nl en Annemiek Reitsma, areitsma@vluchtelingenwerk.nl

Manager Projecten: Ellen Poortenga, epoortenga@vluchtelingenwerk.nl